Spet so se spravili na njivo, dobili so jih Brezju

09. jul. 2024, ob 11.01
908
50 SEK

Novomeški policisti so bili včeraj popoldne obveščeni, da so neznanci med 7. in 8. julijem z njive pri Dolenjih Lakovnicah izkopali in odtujili okoli 200 kg. krompirja.

Med policijsko preiskavo so policisti uspeli ugotoviti identiteto osumljencev, 27-letne osumljenke in 32-letnega osumljenca. Na območju Brezja so jima del odtujenega krompirja zasegli in vrnili oškodovancu.

Zoper storilko in storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 200 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja denarja, drzne tatvine, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock

908
50 SEK