• C Novo mesto
  • 17:29
  • Čet, 21.09.2023

VIDEO: Trenutek, ko je Primož v cilju izvedel, da je zmagal! Potem sta prišla še žena Lora in sin Lev

“V bistvu sem šel na energijo ljudi. Sploh ne vem, kako težko je bilo, enostavno sem letel,” je o sijajnem vzdušju in špalirju navijačev iz Slovenije dejal Roglič.

TRBIŽ – Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo v nedeljo v Rimu okronan za zmagovalca 106. dirke po Italiji. To mu je uspelo s sijajno vožnjo na čas na Svete Višarje, kjer je njegovo slavje pozdravilo ogromno slovenskih navijačev. Ti so mu, kot je dejal za slovenske medije po etapi, dali dodatno moč.

“V bistvu sem šel na energijo ljudi. Sploh ne vem, kako težko je bilo, enostavno sem letel,” je o sijajnem vzdušju in špalirju navijačev iz Slovenije dejal Roglič.

Slovenci so tako dobili še zadnjo tritedensko dirko, skupno pa šesto v zgodovini oziroma zadnjih štirih letih, od tega Roglič četrto. Tadej Pogačar se je podpisal pod dve zmagi na Touru (2020, 2021), Roglič pa ob tem Giru še pod tri zmage na Vuelti (2019, 2020, 2021).

Zdaj bo vsaj eno leto dirkal z nazivom kralja italijanskih cest. “Kaj naj rečem, res neverjetno,” je bil na vprašanje o prvih mislih po prečkanju ciljne črte zadnjega tekmovalca kot vselej kratek Kisovčan.

FOTO: To je navijač, ki je pomagal Rogliču, Burek Olimpija ga bo nagradil z burekom za celo leto (nadlani.si)

“Lahko rečemo, da je bila to dirka mojega življenja. Zagotovo sem užival. Ko sem se zbudil, sem premišljeval, da je popolnoma vseeno, ali zmagam ali izgubim, to je le ena številka. Pomembno je, da dam vse od sebe, da pokažem borbo in zaupanje. Vse sem dal na cesto in bilo je dovolj,” je še dodal 33-letni kolesar nizozemske ekipe Jumbo-Visma. Takole pa je spoznal, da je bil dovolj hiter tako za etapno zmago kot zmago v skupnem seštevku!

 

Za tem sta se mu pri slavju pridružila še sin Lev in žena Lora.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona TW