Sprejeli prvi rebalans letošnjega proračuna

16. jan. 2014, ob 09.33
Posodobljeno pred 6 meseci
7
80 SEK

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na včerajšnji, 20. redni seji, sprejel prvi rebalans proračuna za letos, ki predvideva zvišanje prihodkov za 9,3 odstotka na nekaj več kot 4,4 milijona evrov in povečanje odhodkov za 13,1 odstotka na nekaj manj kot 4,5 milijona evrov.

 

MOKRONOG – Proračun za leto 2014 so v Mokronogu sprejeli aprila lani, pripravljen pa je bil glede na oceno prihodkov in odhodkov na podlagi realizacije 2012 in na podlagi takratne ocene vrednosti posameznih projektov.

 

„Glavni razlogi za sprejem rebalansa so uskladitev prihodkov glede na veljavno zakonodajo, predvidene zadolžitve v letu 2014, prenos pogodbenih obveznosti iz leta 2013, zaradi povečanja števila otrok tako za dodatni oddelek kot tudi števila otrok v drugih vrtcih izven občine in pa zaradi vključitev novih projektov oziroma novih postavk v proračun,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

 

Če bo treba, rebalans predvideva možnost zadolževanja v višini 240 tisoč evrov, za investicije pa namenja 1,98 milijona evrov, od tega največ za energetsko sanacijo  Upravno-kulturnega središča Mokronog (400 tisoč evrov), za obnovo in gradnjo vodovoda Mokronog – 2. faza (335 tisoč evrov) in za energetsko sanacijo Osnovne šole Mokronog (130 tisoč evrov).

 

Nekaj ostalih sklepov:
V Mokronogu so včeraj potrdili tudi predstavnike v svetu treh javnih zavodov, katerih soustanoviteljica je Občina Mokronog-Trebelno. Predstavnik Občine Mokronog-Trebelno v svetu zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje bo Milica Korošec, v svetu zavoda Zdravstveni dom Trebnje Zdenka Kučič, v svetu zavoda Center za izobraževanje in kulturo Trebnje pa Darinka Zore.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

 

Na včerajšnji seji sprejeti letni programi za področje socialnega varstva, kulture in športa so podlaga za objavo javnih razpisov za sofinanciranje teh programov. Razpisi naj bi bili objavljeni v mesecu marcu, ko izide glasilo ODSEV.

 P.K., Lapego
(Foto: Lapego)

 a maver in m pekolj

7
80 SEK