Spretni tatovi v Komendi: medtem ko je eden zamotil zaposleno, je drugi odtujil gotovino

07. mar. 2024, ob 10.17
2
60 SEK

Dva neznanca sta izkoristila nepazljivost in v trgovini izvedla drzno tatvino. Medtem ko je eden od storilcev zamotil zaposleno, je njegov sostorilec neopaženo vstopil v prostore za zaposlene in odtujil gotovino. Ta predrzni dogodek je bil izpeljan s hitrostjo in spretnostjo, ki priča o načrtovanem dejanju.

Prvi neznanec je bil opisan kot moški, visok med 175 in 180 cm, srednje postave, oblečen v svetla oblačila. Njegov sostorilec je nosil črn pulover in brado, kar so edine značilnosti, ki so jih policisti uspeli zbrati na podlagi pričevanj. PU Ljubljana nadaljuje z zbiranjem obvestil in izsleditvijo storilcev ter poziva morebitne priče, da se oglasijo z informacijami, ki bi lahko pripomogle k razrešitvi primera.

Incident v Komendi tako ni le opomin na prebrisanost in drznost kriminalnih dejanj, temveč tudi klic k večji budnosti in sodelovanju med državljani in varnostnimi organi.

V zadnjih 24 urah več dogodkov

Poleg tega je PU Ljubljana v zadnjih 24 urah obravnavala še več drugih primerov kriminalitete, med drugim 21 tatvin, 7 vlomov in 2 goljufiji, kar kaže na nenehne izzive, s katerimi se soočajo varnostne sile. Obenem so policisti intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru ter prometnih prekrškov, kar še dodatno poudarja pomembnost skupnih prizadevanj za zagotavljanje varnosti in reda v lokalni skupnosti.

Pripravil: NaDlani.si, vir: PU Ljubljana, foto: Shutterstock

2
60 SEK