• C Novo mesto
  • 22:20
  • Ned, 13.06.2021

Starši maturantov iz Dolenjske: Želimo, da bi nam agencija vrnila denar

Na portalu Reporter so objavili članek o novomeškem maturantu, ki je pri turistični agenciji Collegium Mondial Travel skupaj s sošolci vplačal za maturantski izlet, katerega je agencija sprva organizirala v Španiji, kasneje pa so lokacijo zaradi širjenja koronavirusa po zahodni Evropi prestavili na Hrvaško. Na otok Obonjan v bližini Šibenika. Epidemiološka situacija v zadnjih tednih na Hrvaškem izredno poslabšala, omenjeni maturant pa ima staro mamo, ki stanuje v enem od domov za starejše občane na Dolenjskem. Zato se je dijak skupaj s starši odločil za odstop od pogodbe.

Toda pri agenciji Collegium Mondial Travel (CMT) so fantu oziroma njegovim staršem ob odstopu od pogodbe obračunali skoraj 90- odstotne stroške. Od vplačanih 364 evrov, so jim »v skladu s splošnimi pogoji agencije« vrnili zgolj 44,9 evra. Pri tem so nam s CMT sporočili, da je Hrvaška »za vse slovenske državljane, brez izjem, varna destinacija. Na tržnem inšpektoratu predlagajo, naj maturant celotno korespondenco in vso dokumentacijo, s katero razpolaga, posreduje na tržni inšpektorat.

Želimo, da bi nam agencija vrnila denar

»Starši, ki otrok ne bomo poslali na izlet bomo na prvo mesto dali zdravje otroka, saj menimo, da imajo v okolju kjer živijo, manj možnosti za okužbo. Prav bi bilo, da se vsi zavedamo, možnosti okužbe otroka in posledično celih družin doma, ko se otroci vrnejo, saj jih agencija pelje v Dalmacijo, kjer je stanje z okužbami najslabše. Hrvaška je na rumenem seznamu in prav bi bilo, da bi jo postavili na rdeč seznam, ali pa bi pripravili zemljevid z varnimi in nevarnimi regijami na Hrvaškem. Želimo, da bi nam agencija vrnila denar, ga zamenjala za vrednostne bone ali pa bi otroke peljali na maturantski izlet na varno območje se glasi pismo, ki ga je objavil Reporter.