Ste že videli tako točo? V Bosni in Srbiji velika kot teniške žogice!

23. jun. 2024, ob 07.38
Posodobljeno pred 21 dnevi
1622
70 SEK

Najbolj prizadeta so bila Doboj Istok, Gračanica, Živinice, Tuzla in druga mesta, so sporočili iz Federalne uprave civilne zaščite, zapisali pa pri RTV Bosna in Hercegovina.

DOBOJ – Nesreča ne počiva, vreme pa ne izbira. Tako je, kot pač je. V petek ponoči je pustošilo po Švici, predvsem na področju zahodnih Alp, včeraj je udarili po Balkanu.

Po obdobju večdnevne vročine so območje osrednjega Balkana v soboto zajela močna neurja s točo; predvsem v Bosni in Hercegovini in Srbiji.

Zvečer je tuzlansko županijo zajelo neurje, ki so ga spremljali grmenje, močni sunki vetra in toča. Najbolj prizadeta so bila Doboj Istok, Gračanica, Živinice, Tuzla in druga mesta, so sporočili iz Federalne uprave civilne zaščite, zapisali pa pri RTV Bosna in Hercegovina in na www.facebook.com/GPMaljevac.

„Kot javljajo s terena, je v nekaterih naseljih padal led v velikosti teniške žogice. Večje število avtomobilov je bilo poškodovanih zaradi udrtin in počenih vetrobranskih stekel. Na večjem številu stanovanjskih objektov je mesto uničilo strešnike. Uničenih je bilo veliko število rastlinjakov. Poljedelstvo, sadjarstvo je utrpelo velike izgube. Ekipe OSCZ so na terenu in evidentirajo škodo,“ dodaja tamkajšnja televizija.

Izjemno obsežno neurje z močnimi vetrovi se je nato pomaknilo proti Srbiji, od koder o podobni velikosti toče in popolnem razdejanju poročajo iz Osečine, piše N1 Beograd. Debela toča je padala tudi v Krupnju in Bajini Bašti.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Granični prijelaz Maljevac

1622
70 SEK