• 17.18C Novo mesto
  • 20:39
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Stilles podpisal več milijonsko pogodbo

Sevniško podjetje Stilles bo opremljalo prestižni hotel Kempinski v Minsku. Projekt je tako po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

 

SEVNICA – Ribniško podjetje Riko gradi prestižni kompleks v historičnem središču beloruske prestolnice, ki vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami, 81 stanovanjskih enot, poslovne prostore in parkirišča. Gradnjo kompleksa, naložba je skupaj težka več kot 100 milijonov evrov, so začeli marca leta 2012, hotelski del bo predvidoma zaključen sredi letošnjega, stanovanjska objekta  in poslovni objekt pa predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Podjetje Riko v izgradnji kompleksa Kempinski nastopa kot glavni izvajalec prestižnega projekta, ki predstavlja trenutno največji gradbeni projekt slovenskega podjetja na tujih trgih. Z lokalnimi izvajalci so že končali gradnjo armirano betonske konstrukcije, energetskih priključkov, kritine in alu zasteklitev hotela.

Direktor Rika Janez Škrabec ob tem poudarja, da je »poslanstvo podjetja Riko, ki se s kompleksnimi projekti uveljavlja na trgih bivše Sovjetske zveze in bivše Jugoslavije, dejavno vključevanje močne slovenske komponente v velike in referenčne projekte. Prepričan sem, da bo, tako kot hotel Peter I v centru Moskve ali HE Sveta Petka v Makedoniji, tudi kompleks Kempinski nosil podpis odličnosti slovenskih proizvajalcev.«

 

Stilles prepričal s kakovostjo
Riko si kot generalni nosilec projekta v Minsku tako prizadeva v njegovo izvajanje vključiti čim močnejšo slovensko komponento. Med ostro evropsko konkurenco je bilo izbrano tudi sevniško podjetje Stilles. Odgovorne so prepričali s konkurenčno ponudbo, visoko kakovostno izdelano vzorčno sobo in tehničnimi rešitvami. »Stilles je izkazal najvišji nivo kvalitete pri izvedbi dveh vzorčnih sob ter razumevanje in poznavanje kompleksne hotelske inženiring storitve, kar so potrdili tudi operater Kempinski, odgovorni interier design studio HBA iz Londona in investitor. Predstavniki našega naročnika so obiskali proizvodnjo Stillesa že septembra leta 2012, pred končno odločitvijo so si ogledali tudi njihova izvedena dela v Palais  Hansen Kempinski na Dunaju,« pojasnjujejo v Riku.

V hotelu Kempinski bo sicer 197 hotelskih sob, od tega 161 standardnih, 36 suitov in predsedniški apartma. V hotelu so predvideni še SPA center ter konferenčni in poslovni prostori.

Sevniško podjetje je bilo kot glavni dobavitelj za sobni del izbrano na osnovi mednarodnega razpisa. Stilles bo proizvedel in dobavil fiksno in pomično pohištvo, tekstilne talne obloge, tapete in svetila. Skupna vrednost pogodbe, ki jo prav danes v Sevnici podpisujeta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in direktor podjetja Stilles Aleksander Polovič, je okrog 10 milijonov evrov. Ta projekt je tako po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

 

Podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje

Predsednik uprave Stillesa Aleksander Polovič je ob podpisu poudaril, da je hotel Kempinski v Minsku že osmi po vrsti, ki nosi v opremi Stillesov podpis. »Na povabilo podjetja Riko smo se z zadovoljstvom vključili v zgodnji fazi razvojnega procesa projekta in participirali pri pripravi raznih tehničnih osnov, načrtov; prav tako smo proizvedli in na objektu instalirali dve vzorčni sobi. Poznavanje standardov in logike izvedbenega procesa, ki ga zahteva Kempinski, tehnični in kadrovski potencial, reference in angažma pri razvojnem procesu je na koncu pogajanj prepoznal tudi beloruski investitor in nam tako zaupal izvedbo opremljanja kompletnega sobnega dela hotela«.

 

Podjetje Riko in Stilles sta ob priložnosti podpisa aneksa k pogodbi za Kempinski podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje na področju hotelskega inženiringa. Podjetje Riko je namreč posavski Stilles že vključilo v opremljanje 4 **** hotela Peter I v središču Moskve. V izvajanje Kempinski hotela v Minsku pa je vključilo poleg Stillesa še Marmor Hotavlja, Klimo Peter in Eurolux.

J.S.
(Foto: arhiv podjetja Riko)