• C Novo mesto
  • 12:16
  • Pon, 24.01.2022

Štirikrat Pok!

Štirikrat je novembra počilo v Mokronogu in prenovljeni prostori tamkajšnjega Upravno-kulturnega središča, osnovne šole, zobozdravstvene postaje in nove poslovalnice pošte so bili tudi uradno predani nameni.

 

 

MOKRONOG – Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, ravnateljica Osnovne šole Mokronog Zvonka Kostrevc, direktorica Zdravstvenega doma Trebnje mag. Vera Rozman in generalni direktor Pošte Slovenija mag. Boris Novak so počili vsak svoj balon na zaključku slovesne prireditve, na kateri so prepletli besede, pesem, glasbo in ples. Posebej navdušili so osnovnošolci in škratje Mokronožci.

„Ko smo se pred leti odločali za samostojno pot, smo verjeli, da bo to prava odločitev, ki bo prinesla našim občanom boljše razmere za življenje. Nismo se zmotili. S posluhom za malega človeka, ki so mu vrata občine vedno na stežaj odprta, in z dobrim sodelovanjem s sosednjimi, tudi na novo ustanovljenimi občinami, smo v sedmih letih uresničili marsikatero dolgoletno željo. Vse štiri pridobitve izpolnjujejo pričakovanja in potrebe naše občine,“ razmišlja župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Skupna vrednost vseh štirih pridobitev je 1,84 milijona evrov. Občina je za dva med njimi 545 tisoč evrov pridobila na prvem razpisu za energetsko sanacijo stavb v javni lasti, nekaj manj kot 900 tisoč evrov zagotavlja sama, ostalo partnerji.

Energetska sanacija skoraj šest desetletij starega Upravno-kulturnega središča Mokronog in prenovljene kulturne dvorane z vso pripadajočo tehnično opremo je stala dobrih 751 tisoč evrov, za energetsko sanacijo pred štirimi desetletji postavljenje in dvema desetletjema dograjene osnovne šole pa bodo odšteli skupaj skoraj 694 tisoč evrov. Z energetsko sanacijo bo ogrevanje in priprava tople sanitetne vode v šoli na letni ravni cenejša za nekaj manj kot 14 tisoč evrov, stroški ogrevanja Upravno-kulturnega središča Mokronog pa se bodo znižali za nekaj manj kot sedem tisoč evrov.

 

P. K.,
Lapego
(Foto: Lapego)