• C Novo mesto
  • 03:36
  • Pet, 01.07.2022

Strašna zgodba slovenske družine: v 300 let stari hiši v bedi živita bolna starša in sin. Dopolnitev: Akcija pomoči uspešna

poletni festival

Stopimo skupaj in pomagajmo!

DOL PRI LJUBLJANI – Za štirimi stenami se skrivajo številne žalostne in bedne zgodbe. Številne družine rabijo pomoč, tokrat pa se je na Facebooku pojavil zapis, kjer so ljudje začeli zbirati pomoč za družino Jerman iz Dola pri Ljubljani.

Hudo bolni starši

„V 300 let stari hiši, ki se dobesedno seseda živi na 20 m2 nadvse skromna tričlanska slovenska družina hudo bolnih staršev in 19-letnega sina, vestnega dijaka 3+2 strokovnega programa, ki že od rojstva vse svoje življenje živi v hudi revščini in pomanjkanju. Družina, v kateri vladata bolezen in neprestana finančna stiska, eksistenčna borba, živi v nemogočih razmerah in ko jih vprašaš kaj si želijo rečejo: “Nič…vse življenje živimo na trdo in tako kot vidite, brez marsičesa kar imajo drugi, zato smo že zdavnaj pozabili na svoje želje.”? Ker je stanovanje tako zelo majhno, v njem niti ne morejo imeti veliko. Si lahko mislite, da oba bolna starša spita na 35 let starem kavču dimenzije 120×190? Sin pa tik poleg njiju na postelji, kot se vidi na sliki,“ je zapisano na Facebooku.

Pokličite jih!

„Ker je stiska tu res huda in da boste takoj lahko reagirali in pomagali, je družina dovolila zapisati njihov naslov tu v objavi: Družina Jerman, Velika vas 9, 1262 Dol pri Ljubljani. Tel.št. mame Marjane je 041 699 490. Pokličite jih, bodo veseli,“ še piše na Facebooku. Pomagajmo!

 

Dopolnitev novice. Akcija zbiranja pomoči za družino je uspešno bila zaključena:

 

"S cele Slovenije so nam ljudje trumoma, ma res trumoma prinašali pakete, denar, kolone vozil z Gorenjske, Dolenjske,…

Objavil/a Katarina Goričan dne Petek, 11. december 2020

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB

kobra