Streljanje v vasi Gorjansko

16. maj. 2024, ob 21.02
Posodobljeno pred 25 dnevi
18
80 SEK

V sredo popoldne je vas Gorjansko, ki se nahaja na območju Policijske postaje Sežana, pretresel nasilni incident, v katerem je 50-letni domačin uporabil dolgocevno orožje. Na srečo v streljanju ni bil nihče poškodovan.

Po poročanju Policijske uprave Koper so v sredo ob 15. uri prejeli klic o sporu med dvema moškima, med katerim je eden uporabil orožje. Na kraj dogodka so bile nemudoma poslane številne policijske patrulje in kriminalisti.

Po zbranih podatkih je storilec, 50-letni domačin, nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino v Gorjanskem, kjer je začel kričati in nato v strop izstrelil naboj s šibrovko. V trgovini so bili prisotni prodajalka in dva kupca. Po streljanju je moški zapustil trgovino in pred njo izstrelil še en naboj v avtomat za napitke. Nato se je odpeljal proti stanovanjski hiši, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata ter grozil družinskim članom, pri čemer je izstrelil še en naboj.

Storilec se je nato zaprl v svojo hišo, kjer so policisti in pogajalci imeli še nekaj dela z njim. Po več kot polurni telefonski komunikaciji se je ob 17.38 predal policistom brez nadaljnjega nasilja.

Policija še preiskuje ozadje incidenta, vendar je že znano, da v dogodku ni bil nihče poškodovan. Zaradi hitrega odziva policistov in pogajalcev se je situacija končala brez fizičnih poškodb, kar je v veliki meri pripomoglo k mirni rešitvi napetega dogodka.

Koprska policija nadaljuje z zbiranjem informacij in bo javnost obveščala o nadaljnjem poteku preiskave. Vas Gorjansko si bo ta dogodek zagotovo zapomnila kot trenutek, ko so se ob preudarnem posredovanju pristojnih organov izognili hujšim posledicam.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Priprava: NaDlani

Vir: Pu Koper

18
80 SEK