VIDEO: Ta slovenska pesem odmeva po Nemčiji, domačinom nič jasno

16. jun. 2024, ob 17.21
Posodobljeno pred 2 mesecema
98
80 SEK

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev. 

STUTTGART – Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri igrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Slovenija evropsko prvenstvo odpira v Stuttgartu z Danci. Številni slovenski navijači so že od včeraj v Nemčiji, danes naj bi jih bilo na tekmi kar 12.000!

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev. “Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel,” je dejal za STA.

Amsterdam je 18. junija 2000 preplavilo skoraj 10.000 slovenskih navijačev za tekmo skupinskega dela EP med Slovenijo in Španijo. Končni izid je bil 2:1 v prid Španije, a tekma se je zaradi množičnega romanja slovenskih navijačev zapisala v slovenske nogometne anale.

Slovenska izbrana vrsta bo v Nemčiji prvič od tekmovanja na Nizozemskem in v Belgiji zaigrala na prvenstvu stare celine, prvi mož NZS pa je ob bližini Nemčije in zadnjih predstavah slovenske izbrane vrste prepričan, da bo obisk tokrat presegel tistega izpred 24 let.

“Slovenci imajo šport v genih, imajo ga zelo radi, še posebej pa so radi zraven takrat, ko so športni uspehi. Nogometna reprezentanca je s svojimi nastopi prebudila navijaško strast, kar smo videli v izjemnem obisku tekem v Stožicah in tudi na gostovanjih. Zdaj pričakujemo, da bo padel rekord iz Amsterdama in da bo na tekmah Slovenije v Nemčiji tudi več kot 20 tisoč slovenskih navijačev,” je dejal.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

V Nemčiji pa danes cel dan odmeva tista Slakova pesem V dolini tihi…

Pripravil: Nadlani.si, Nzs.si
Foto: Zajem zaslona X

98
80 SEK