• C Novo mesto
  • 12:25
  • Pon, 24.01.2022

Ta veseli dan sevniške kulture

Zveza kulturnih društev Sevnica je v sodelovanju z JSKD, območno izpostavo Sevnica, 3. decembra – na dan, ko se spominjamo rojstva slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna –, pripravila kulturno prireditev Ta veseli dan sevniške kulture.

 

 

SEVNICA – Bogat program igre, petja in plesa so soustvarila društva in skupine iz sevniške občine, in sicer Folklorna skupina Društva upokojencev Razbor, pevska skupina Lokvanj iz Krmelja, gledališka skupina Franc Požun Zabukovje, pevska skupina Azalea Boštanj in Folklorna skupina Blaž Jurko Razbor.

Organizatorji si prizadevajo, da bi prireditev v Sevnici postala tradicionalna. Tega dne namreč kulturne ustanove po vsej Sloveniji odprejo svoja vrata, zvrstijo se številne brezplačne predstave, koncerti, predavanja, vodenja, delavnice in drugi kulturni dogodki. V Sevnici se je v program prireditev Ta veseli dan kulture vključila tudi Knjižnica Sevnica, ki je pripravila literarni večer z gostom Evaldom Flisarjem. V spomin na velikega pesnika dr. Franceta Prešerna se tako na najlepši način združujeta dostopnost do kulture ter želja ljudi po kulturi in medsebojnem druženju.

 

Občina Sevnica