• C Novo mesto
  • 04:40
  • Sob, 13.08.2022

Tako bo izgledal novi Facebook

Do spremembe imena prihaja v času, ko se podjetje sooča s hudo krizo največjega spletnega družbenega omrežja na svetu in se obenem poskuša usmeriti tudi na nova področja delovanja

NEW YORK – Prvi mož ameriškega spletnega velikana Facebook Mark Zuckerberg je danes najavil, da so ime krovnega podjetja spremenili v Meta. Njihova spletna družbena omrežja oziroma aplikacije Facebook, Instagram in WhatsApp ohranjajo zdajšnja imena, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

“Veliko smo se naučili iz spopadanja z družbenimi vprašanji in življenja v okviru zaprtih platform, zdaj je čas, da vzamemo vse, kar smo se naučili, in pomagamo zgraditi naslednje poglavje,” je Zuckerberg povedal na letni konferenci razvijalcev in dodal, da se od danes naprej krovno podjetje imenuje Meta. “Naše poslanstvo ostaja isto, še vedno gre za povezovanje ljudi, naše aplikacije in njihove blagovne znamke, te se ne spreminjajo,” je še povedal.

Do spremembe imena prihaja v času, ko se podjetje sooča s hudo krizo največjega spletnega družbenega omrežja na svetu in se obenem poskuša usmeriti tudi na nova področja delovanja, kot je med drugim tudi svet virtualne resničnosti oziroma t. i. Metaverse. Pred kratkim so napovedali, da nameravajo v EU zaposliti 10.000 ljudi, da bi razvili omenjeni Metaverse.

Podjetje je nedavno pretresel škandal, potem ko je žvižgačka Frances Haugen predala zajeten kup internih dokumentov najprej Wall Street Journalu, nato pa še drugim medijem, ki sedaj objavljajo neprijetne podrobnosti. Gre za navedbe, da se vodstvo podjetja osredotoča le na dobiček in zanemarja škodljive posledice svojih storitev za posameznike in družbe.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www

sejmi
mkt sevnica