• C Novo mesto
  • 03:12
  • Pon, 23.05.2022

Temu se po upokojitvi in ločitvi posveča dolgoletni vratar Iker Casillas

Za slavnim bivšim nogometašem je naporno leto, saj sta z njegovo dolgoletno partnerico in mamo dveh sinov marca oznanila, da se ločujeta. Medtem ko se Sara Carbonero, njegova sedaj že bivša žena, posveča modi in svoji lastni blagovni znamki oblačil, se je dolgoletni španski vratar Iker Casillas podal novim izzivom naproti, pri katerih seveda prevladujeta njegova strast in ljubezen do nogometa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas)

Iker Casillas večino svojega časa posveča 5-letnemu Martinu in 7-letnemu Lucasu, sinovoma, ki ju ima z znano bivšo športno novinarko Saro Carbonero. Oba v izjavah večkrat poudarjata, da je njun odnos po ločitvi ostal na prijateljskem nivoju in da njuna otroka ne trpita posledic ločitve. Imata deljeno skrbništvo in fantka preživljata čas z obema staršema.

40-letni Casillas je leta 2019 med treningom doživel srčni zastoj in s tem prestrašil širšo športno javnost. Zaradi hitrega ukrepanja je napad ne le preživel, temveč jo je odnesel tudi brez večjih posledic. Živi normalno življenje v središču Madrida, kjer se je ustalil po tem, ko je svoje kopačke dokončno obesil na klin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas)

Deluje kot ambasador kraljevega kluba Real Madrid. Dela na enem projektu, tako imenovanem Idoven, ki se zavzema za hitro odkrivanje napak srčnega delovanja pri nogometaših. Po lastni izkušnji s tovrstno srčno napako se Casillas posveča temu, da bi pri mladih nogometaših čim prej odkrili morebitne napake v srčnem delovanju.

Drugi projekt, pri katerem sodeluje španski legendarni nogometaš, je Kognia. Gre za podjetje, ki se ukvarja s preučevanjem in analizo taktike v nogometu. Zmeraj je trdil, da si želi delati z mladimi, da jim lahko kot mentor čim bolj pomaga pri nogometnem razvoju in jih s tem tudi pripravlja na življenje. Na njih bi rad namreč prenesel ljubezen do nogometa in še spodbudil rast tistih vrednot, ki v življenju največ štejejo.

Pravi, da ga izjemno veseli, da se po končani karieri nogometnega vratarja dejansko ukvarja s stvarmi, ki si jih je zmeraj želel početi. Sebe ni nikoli videl kot ‘bogatega človeka’, saj mu denar predstavlja zgolj neko materialno sredstvo, ki pa ga ne določa kot človeka. To mu je izjemno pomembno tudi pri ljudeh, ki jih spusti v svojo bližino. Zaenkrat legendarni Casillas največ časa posveča razvoju svojih  projektov in preživljanju časa s svojima sinovoma. Zagotovo se nad tem ne more pritoževati.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Instagram