• 8.04C Novo mesto
  • 02:49
  • Pet, 30.10.2020

To je 7 najdražjih hiš na Dolenjskem, ki so trenutno na prodaj

Za vas smo pregledali nepremičninski portal nepremicnine.net in poiskali luksuzne hiše na Dolenjskem, ki so trenutno pri nas na prodaj. Za najdražjo morate odšteti več 7 sto tisočakov, za ostale pa okoli pol milijona evrov! To je sedem najdražjih hiš v dolenjski prestolnici in njeni okolici, ki so trenutno na prodaj!

  1. NOVO MESTO; cena: 750.000,00 EUR

V urejeni stanovanjski  soseski, na obrobju Novega mesta stoji  lepo urejen stanovanjsko- poslovni objekt. Soseska je dobro povezana z mestom, a hkrati umaknjena od vsakodnevnega mestnega vrveža in vam omogoča uživanje v naravi in pogledu na dolenjske griče, Stari grad, Trško goro, Gače-Črmošnjice, Kapitelj in Trdinov vrh.

Do izhoda na avtocesto in največjega trgovskega centra v Novem mestu  je oddaljena 3 km. V bližini sta tudi šola in vrtec.

Objekt je  zgrajen leta 2008 v skladu z gradbenim  dovoljenjem za poslovno –stanovanjski objekt.  Gradnja: plavajoča plošča, hidro in termo izolirana. Čelna stena fasade oblikovana.  Fasada na objektu je toplotno izolacijska deb. 20 cm , okna so PVC dvoslojna, zunanje rolete in notranje žaluzije, po tleh je vgrajena keramika.

Velikost parcele je  904 m2.

 

2. GRADAC; cena: cca 650.000,00 EUR

2.500 m2, hiša, zgrajena l. 1995, adaptirana l. 2015, 6.000 m2 zemljišča, K+P+1+2+M, Prodaja se skupek treh združenih poslovno stanovanjskih nepremičnin. Prodaja se samo v celoti, posamičen nakup ni možen.

Dodaten opis: Odlična priložnost za investitorje saj so stanovanja in poslovni prostori trenutno v najemu za dolgoročna obdobja. Vsi najemniki so resni in redni plačniki. Lastništvo je 1/1 brez bremen! Skupen nepremičnin je sestavljen iz:

1. Gradac 104, poslovno stanovanjski objekt:

-ima 4 opremljena stanovanja po cca. 90m2, vsa v celoti opremljena, trenutno v najemu,

-ima proizvodno delavnico s skladiščem, sanitarijami, pisarno in zunanjim prostorom, v celoti opremljeno, trenutno v najemu,

-ima bar za točenje pijač, v celoti opremljen, trenutno v najemu

2. Gradac 98, poslovno stanovanjski objekt:

-ima 3 opremljena stanovanja, trenutno v najemu,

-ima pisarne in trgovinski prostor trenutno v najemu,

-ima skladiščne prostore trenutno v najemu,

-možnost izdelave mansardnih stanovanj cca. 4 x po 90m2

3. Gradac 122, poslovni objekt:

-delavnica s skladiščen in pisarno ter veliko zunanjo parcelo.

 

3. GORENJA BREZOVICA; cena: 560.000,00 EUR

335 m2, samostojna, zgrajena l. 2003, 8.307 m2 zemljišča, popolnoma opremljeno, lastniško parkirišče, obilica zelenja. Dodaten opis: Posredujemo pri prodaji stanovanjsko poslovnega objekta, ki se nahaja ob regionalni cesti Novo mesto Šentjernej, cca. 7 km od AC LJ – ZG.

Stanovanjsko poslovni objekt v nadstropju predstavlja stanovanje velikosti cca. 180 m2, ki je v celoti opremljeno.

V pritličnem delu se nahaja prodajalna z mešanim blagom, velikosti cca. 400 m2 in pripadajoči pisarniški ter skladiščni del. Prodajalna je v obratovanju. Del nadstropja pa je še nedokončan.

Mansarda se trenutno uporablja kot skladišče.

Poleg parcele na kateri stoji stanovanjsko poslovni objekt, objektu pripada še ena parcela, velikosti cca. 6.117 m2, ki je deloma zazidljiva (2691 m2) in opredeljena kot območje centralnih dejavnosti; možnost dodatne širitve dejavnosti in gradnje (poslovno trgovinske dejavnosti, dom starostnikov). Ostali del parcele predstavlja gozdno zemljišče (3426 m2).

V ceno ni zajet 22 % DDV.

 

4. ZALISEC; cena: 525.000,00 EUR

211 m2, samostojna, zgrajena l. 2007, 1.715 m2 zemljišča, Odlična moderna hiša s fantastičnim razgledom.  Izredno lepa in kvalitetna lesena RIKO hiša se nahaja na sončni, mirni lokaciji, obdani z neokrnjeno naravo, le 35 minut vožnje iz Ljubljane. Hiša je izredno svetla in prijetna. V pritličju se nahaja velik, odprto načrtovan dnevni prostor s kaminom, kuhinja s shrambo in jedilnico  ter prostorna vhodna veža, wc ter spalnica z lastno kopalnico in garderobo. Iz dnevnega prostora je izhod na čudovito teraso z jacuzzijem in na vrt. Prekrasen razgled na zelene travnike, gozdove in okoliške hribe. V nadstropju so tri spalnice, velika kopalnica ter soba za relaksacijo s savno in tušem. V kleti ima hiša servisne prostore ter vinsko klet. Vgrajeni materiali in oprema so visokega kakovostnega razreda. Odlična izolacija, troslojna okna.

Glavni vir ogrevanja je velik vgrajen kamin, dodatno ogrevanje je z električnimi sevali in klima napravami. Hiša je priključena na  vodovod in elektriko ter optiko za internet, ima malo biološko čistilno napravo.  Na parceli je vodni zbiralnik, v katerega se steka deževnica, vodovodna napeljava je lahko priklopljena tudi nanj. Veliko tlakovano dvorišče omogoča parkiranje več vozil. Tu je še urejen nadstrešek  in drvarnica.  Hišo obkroža čudovit okrasni vrt. Na robu parcele je tudi manjši zelenjavni vrt in sadno drevje. Poleg pa prelep obnovljen stari senik. Lokacija omogoča bivanje v sozvočju z naravo, veliko je možnosti za pohodništvo in kolesarjenje ter obisk prelepih naravnih in kulturnih znamenitosti. Hkrati pa nudi hiter dostop do avtoceste in vse infrastrukture v bližnjem kraju Žužemberk.

 

5. NOVO MESTO; cena: 450.000,00 EUR

V Novem mestu, na  Rozmanovi  ulici prodamo starejšo meščansko hišo,  485 m2,  zgrajeno  leta 1900, ki stoji na parceli veliki  154 m2. Hiša v 4. etažah je preurejena v poslovno-stanovanjsko stavbo, kletna in pritlična etaža obnovljeni.  Objekt obsega gostinski lokal v kleti, 159,71 m2,  trgovino v pritličju, 81,37 m2, stanovanjski del  v zgornji podstrešni etaži 118,47 m2  in stanovanjski del v prvem nadstropju 125,29 m2. Razgled iz zgornje etaže je na Marof in Ragov Log.

Nahaja  se v strogem centru mestnega središča na izredno frekventni lokaciji. Izložbena okna so obrnjena neposredno na ulico.  Vhod v trgovino in vhod v gostinski lokal je urejen neposredno  iz ulice. Gostinski lokal v kletnih prostorih je bil popolnoma obnovljen.  Poleg prostora za lokal obsega hodnik, stopnišče v zgornjo etažo, sanitarije, skladišče, kotlovnico.

Pritličje obsega  dva poslovna prostora,   vhod, dve izložbi., sanitarije  v kleti.  Na ulico sta obrnjeni dve izložbeni okni. V prvem nadstropju je stanovanje potrebno obnove. Obsega štiri sobe,  hodnik, kuhinjo, shrambo, wc, stopnišče. V podstrešni etaži je stanovanje potrebno obnove. Obsega tri sobe, hodnik, nepokrito teraso.
Objekt je priključen  na električno, vodovodno, telekomunikacijsko in kanalizacijsko omrežje. Vsa ostala infrastruktura ob objektu. Ob ulici pred stavbo je javno parkirišče – modra cona.

6. TRIBUČE; cena: 450.000,00 EUR

370 m2, samostojna, zgrajena l. 1999, adaptirana l. 2017, 2.223 m2 zemljišča, Prodajamo atraktivno grajeno hišo, primerna za eno ali več družin, možnost posebnega vhoda. Oddaljenost od Črnomlja 3 minute, kjer se nahajajo osnovna šola, srednja šola, vrtci, zdravstvo in druge storitve. Oddaljenost od reke Kolpe 10 minut in od hrvaškega morja največ 1,5 ure.

V pritličju se nahajajo naslednji prostori: vhod v hišo z dvorišča, kurilnica, shramba, manjša športna dvorana, fitnes, pralnica, wc in delovna soba (pripravljena za savno).

V 1. nadstropju (oziroma v pritličju, če gledamo glavni vhod v hišo) se nahajajo naslednji prostori: kuhinja, jedilica, shramba, dnevna soba, wc, kopalnica in dve spalnici.

V 2. nadstropju, kjer je lahko po potrebi posebej stanovanje, se nahajajo naslednji prostori: kopalnica z wc-jem, 2 otroški sobi, kabinet, spalnica ter dnevna soba s kuhinjo.

 

7. NOVO MESTO, BRŠLJIN; cena: cca 450.000,00 EUR

815 m2, hiša, zgrajena l. 1905, adaptirana l. 1991, 1.892 m2 zemljišča, K+P+1+2, Prodam samostojno dvostanovanjsko hišo z dvema poslovnima prostoroma.

V mirni in lepi stanovanjski soseski v Novem mestu stoji lepo urejen stanovanjsko-poslovni objekt. Od strogega centra Novega mesta je oddaljen 1,5 km. V neposredni bližini se nahajajo šola, vrtec, trgovina, pošta in bencinska črpalka, prav tako pa pešpot ob reki Krki, ki ponuja možnost rekreacije in umika v naravo.

Hiša obsega dva poslovna prostora in dva stanovanja. V pritličju je gostinski objekt v izmeri 250 m2. Gre za gostinski lokal, ki je v obratovanju. Poleg hiše stoji samostojen objekt v izmeri 104 m2, primeren za pisarniško dejavnost. V prvem nadstropju je svetlo stanovanje v izmeri 170 m2, ki je popolnoma obnovljeno in opremljeno. Obsega 4 sobe, kopalnico in kuhinjo. V drugem nadstropju pa je prav tako obnovljeno stanovanje v izmeri 100 m2, ki obsega 3 sobe, kopalnico in kuhinjo. Oba stanovanja sta urejena, prostorna in prijetna za bivanje. Pred hišo je velik parkirni prostor za cca 20 avtomobilov in zelenica. K hiši spada tudi lesena uta z vrtom.

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Foto: nepremicnine.net, Pixabay