To je druga plat Michelinovih zvezdic: kuharski šefi jih vračajo, to so razlogi

07. mar. 2024, ob 08.29
Posodobljeno pred 2 mesecema
48
130 SEK

Omenjena restavracija je leta 2019 prejela Michelinovo zvezdico. Zdaj si tega ne želi več.

LOVRAN – „Preprosto, izgubili smo goste, investicije v restavracijo s konceptom kuhinje, kot smo jo imeli, pa so bile previsoke in nerentabilne. Želim, da smo restavracija, kjer se bo gost počutil prijetno, da ne bo razmišljal o tem, kako mora biti oblečen, da lahko pride z otroki, s psom … Konec koncev, da bi lahko jedli nekaj po naročilu in ne samo degustacijske menije. Predvsem pa je želja, da se gost sprosti, naroči steklenico hišnega vina in tu preživi nekaj ur v pogovoru in druženju,“ je v pogovoru za Jutarnji.hr, zapis pa je povzel Index.hr, povedal Christian Nikolac, lastnik restavracije Draga di Lovrana. Omenjena restavracija je leta 2019 prejela Michelinovo zvezdico. Zdaj si tega ne želi več.

Breme

“Pred natanko petimi leti je bila naša restavracija uvrščena v Michelinov vodnik in nagrajena z Michelinovo zvezdico, ki smo jo ponosno nosili naslednja leta. Ta leta so bila zahtevna in vznemirljiva, zelo pomembno je bilo potrditev našega statusa in veliko kreativnega energija je šla v izpolnjevanje nekih neobstoječih pravil za ohranjanje statusa v družbi najboljših,“ nadaljuje Nikolac, ki priznava, da je status restavracije z zvezdico postal breme.

Hči bo vodila hotel

Po novem bo restavracijo vodila hči Kelli Nikolac, ki je, tako oče Christian Nikolac, izrazila željo po vodenju hotela in restavracije po svojih zamislih, neobremenjeno s statusi in uspehi. Nikolac je še zatrdil, da nima nič proti Michelinovim zvezdicam in da bi rad ostal v Michelinovem vodniku. Bodo pa zvezdico vrnili, saj je v njihovem primeru prinesla le težave v poslu. V zadnjih letih, to še dodaja Index.hr, se vedno več kuharjev in restavracij odloča in vrača Michelinovo zvezdico.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Draga di Lovrano

Hotel Draga di Lovrano se nahaja sredi bujnih hribov v naravnem parku Učka, na 388 m nadmorske višine. Ponuja dih jemajoče poglede na priljubljeno plažo Medveja in otoka Krk ter Cres. V prestižni hotelski restavraciji vam postrežejo s svežimi morskimi jedmi in z istrsko kulinariko. Hotel je leta 1909 zgradil dunajski podjetnik Anton Urm, od takrat pa so v njem gostovali številni aristokratski gostje, med drugim tudi avstroogrski cesar Franc Jožef. Prenovili so ga skoraj 80 let kasneje in dali poseben poudarek ohranitvi izvirnega izgleda in romantičnega vzdušja. Klimatizirane sobe so elegantno opremljene in vključujejo brezplačen dostop do žičnega interneta, satelitsko TV z ravnim zaslonom, predel s sedežno garnituro, sodobno kopalnico, kopalne plašče, copate ter izdelke za osebno nego. Ta hotel s 4 zvezdicami se ponaša s teraso za sončenje, s katere se razprostira čudovit pogled na Jadransko morje. Sobna strežba je na voljo na zahtevo. Lokalno avtobusno postajališče je oddaljeno 10 m, plaža pa je 7,5 km stran. V sklopu hotela je na voljo brezplačno zasebno parkirišče.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB Draga di Lovrana

48
130 SEK