• 13.35C Novo mesto
  • 05:56
  • Ned, 07.06.2020

To je seznam spornih pekarn! Ne boste verjeli, kam so zaposleni hodili na WC

Nov inšpekcijski nadzor pekarn, nove skrb vzbujajoče ugotovitve. Inšpektorji so namreč med pregledom pri 34 odkrili napake.

Kot poroča 24ur je bil pri inšpekcijskem pregledu neke pekarne, ki je morala začasno zapreti svoja vrata, v prostoru mrčes, talni jašek za vodo je bil odprt, v omari pod pultom, kjer so skladiščili olje, semena in sol, pa so bili umazanija in ostanki hrane, nadev so shranjevali na sobni temperaturi, naprava za polnjenje krofov pa je bila polna ostankov hrane … Spet pri drugi so zaposleni za toaletne prostore uporabljali kar stranišča bližnjega dijaškega doma. Pri tretji so recimo margarino in olje so shranjevali na sobni temperaturi, umazano je bilo tudi pomivalno korito, evidenc o nadzoru sestavin niso vodili

Pri preostalih pekarnah so inšpektorji po večini naleteli na različne kršitve, najpogostejša med njimi pa je pomanjkljivo higiensko stanje. Če se omejimo na Dolenjsko so se na seznamu našle Pekarna Lara iz Semiča; Pekarna Eliana iz Kočevja; Drini pek iz Straže pri Novem mestu.

NaDlani.si; Foto: Pixbay