To morate vedeti pred današnjo tekmo proti Angliji! Začnemo ob 21.00

25. jun. 2024, ob 19.18
Posodobljeno pred 19 dnevi
675
100 SEK

Na tekmi je znova pričakovati tudi veliko število slovenskih navijačev.

KÖLN – Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala. Na tekmi je znova pričakovati tudi veliko število slovenskih navijačev.

Kako napredujemo?

Slovenci pred tekmo s favoriziranimi Angleži, ki doslej niso pustili posebej dobrega vtisa, a so s štirimi točkami vodilni v skupini in z eno nogo že v izločilnih bojih, prepričani, da lahko spravijo v težave še tretjega favoriziranega tekmeca v skupini.

Kot pravijo, zakaj pa ne bi zmagali in si s tem priigrali možnost za osvojitev prvega mesta v skupini. Če jim to uspe, kar bi bilo prvič v sedmem medsebojnem dvoboju, bi si zagotovili pot v osmino finala.

V izločilne boje vodi tudi drugo mesto. Možnost napredovanja pa je tudi s tretjega mesta, a le če ostanejo med najboljšimi štirimi tretjeuveščenimi. V tem pogledu gre Sloveniji na roko razplet skupine B v ponedeljek, saj je Hrvaška kot tretja le pri dveh točkah in gol razliki –3. Ob dejstvu, da je v skupini F še možen razplet, po katerem bi tretjeuvrščena reprezentanca imela manj točk ali slabšo gol razliko ob enakem številu točk, je celo možno, da bi se Slovenija uvrstila naprej tudi ob porazu proti Angliji.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Slovenci sicer lovijo prve izločilne boje v zgodovini, četrtič igrajo na velikem tekmovanju po EP 2000 ter SP 2002 in 2010.

Kaj pravijo stavnice?

Stavnice so, to niti ni nepričakovano, na strani Anglije. Če bo zmagala Anglija, se bo vaš vplačan znesek pomnožil s faktorjem 1.3 ali 1.4. Stavnice ne verjamemo, da bo Slovenija zmagala. Če pa že, bo vaš vložek pomnožen z 11, pa na to temo dodaja specializirani nogometni portal Nogomania.

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da si bo na stadionu RheinEnergie v Kolnu tekmo ogledalo več kot 10.000 slovenskih navijačev. Ki jih že celo popoldne zabava Siddharta.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB Aleksander Javornik

675
100 SEK