• C Novo mesto
  • 18:34
  • Sob, 04.12.2021

To pa je novica, ne boste verjeli, koliko regresa bodo sredi junija prejeli zaposleni

Pri Hoferju sporočajo, da so dobili veliko vprašanj v zvezi z nakazilom njihovega regresa. Sedaj so se odločili, da izjavo proaktivno pokažejo celi Sloveniji.

Trgovsko podjetje bo namreč sodelavkam in sodelavcem, ki so zaposleni za polni delovni čas, letos izplačalo 1700 evrov regresa. Skoraj 2000 zaposlenih bo regres prejelo sredi junija, skupaj z majsko plačo, so sporočili iz tega podjetja.

Kako pa je drugod?

Regres za letni dopust so nekatera izmed podjetij že izplačala, nekatera pa se o tem, kdaj ga bodo in v kakšni višini, še niso odločila. Krka je regres v višini 1806,50 evra vsem zaposlenim izplačala 17. aprila. V NLB so regres vsem zaposlenim izplačali 16. marca, in sicer v višini 80 odstotkov povprečne plače predpreteklega meseca zaposlenih v Sloveniji, kar je znašalo 1484,20 evra. Petrol je regres izplačal 13. marca, in sicer zaposlenim v višini 1200 evrov, upravi pa v višini minimalne plače. v Telekomu so regres izplačali pri plači za marec, in sicer skladno s kolektivno pogodbo v višini 82 odstotkov povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji.

NaDlani.si; Foto: arhiv