To se je dogajalo na bencinski na Obrežju, na območju Dobruške vasi pa so jih ustavili policisti

23. apr. 2024, ob 13.20
21
50 SEK

V noči na 23. april so bili na PU Novo mesto obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne na bencinskem servisu na Obrežju. Neznanci naj bi odtujil več prehrabenih izdelkov in pločevink s pijačo in pobegnili z osebnim avtomobilom.

Na podlagi opisa so šentjernejski policisti avtomobil ustavili na območju Dobruške vasi. 34-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Na številko 113 prejeli 260 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: arhiv

21
50 SEK