• 13.28C Novo mesto
  • 22:26
  • Tor, 14.07.2020

To so dolenjski, posavski in belokranjski lokali, kjer so posredovali inšpektorji

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Inšpektorji za varno hrano so bili vnovič na delu, v slovenskih gostinskih lokalih pa so odkrili marsikaj. Kot je pred časom že opozarjal cenjeni in spoštovani gostilničar z Rateža pri Novem mestu Rok Vovko, da človek danes sploh ne ve, kam pride in kaj je sploh prava slovenska gostilna. Pri Vovku na Ratežu vedo, kako se stvari streže. Pri ostalih žal ni ravno tako.

Kar 269 pod drobnogledom

Drugje pa se često zgodi, da hrana ni pripravljena v razmerah in pogojih, na katere računamo in upamo. Na to so opozorili tudi na spletnem portalu Žurnal, kjer so objavili seznam 269 lokalov, kjer so imeli na obisku inšpekcijo, ki s stanjem na terenu ni bila zadovoljna.

Med prekrškarji je tudi nekaj lokalov z Dolenjske in Posavja ter Bele Krajine.

Gostilna Pr’ Lubčku (Dobrnič), ki je dobil odločbo z rokom za odpravo nepravilnosti. V Beli Krajini so na nepravilnosti inšpektorji opozorili na Izletniški kmetiji Zupančič (Črnomelj) in lokalu Pr Butalcih (Dragatuš).

Graje so bili deležni tudi v enih izmed največjih posavskih term, kjer so takisto dobili odločbo z rokom za odpravo nepravilnosti.

Inšpektorji niso bili zadovoljni s stanjem v Gostilni Kolesar (Dolenje Sušice 22, Dolenjske Toplice) in Gostilno Čefidelj, obe sta dobili nalogo, da svoje napake popravita.

Pohvalno!

Ob tem pa velja poudariti tole – lokali na “našem” bralnem področju – Dolenjska, Posavje, Suha krajina in Bela Krajina so precej bolj urejeni (manj odkritih nepravilnosti) kot pa lokali po ostalih delih Slovenije. To dokazuje tudi spodnja fotografija.

D.P.