Tole so podrobnosti drame v Brežicah, specialci prijeli domačina

07. mar. 2024, ob 06.40
Posodobljeno pred 2 mesecema
56
70 SEK

Da je v Brežicah prišlo do streljanja, pa je prva poročala TV Slovenija.

BREŽICE – Policija je ponoči prijela moškega, ki se je v sredo popoldne s strelnim orožjem, iz katerega je tudi večkrat ustrelil, zaprl v hišo v Brežicah, javlja Radio Slovenija.

Na pomoč tudi sin

Na območju Brežic je od popoldanskih ur v okolici ene izmed stanovanjskih hiš zaradi varnostnega dogodka posredovalo večje število policistov. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je v stanovanjski hiši nahajal oboroženi moški. Posredovali so policisti Specialne policijske enote in policijski pogajalci, ki se jim je po poročanju TV Slovenija sinoči pridružil še sin oboroženega, da bi prepričal očeta. Širše območje je tudi zavarovala policija PU Novo mesto. Sprva so ga hoteli priklicati po telefonu, potem po zvočniku. Ob tem so okolišane pozvali, da ostanejo v svojih domovih in se ne gibljejo po predelu Brežic, imenovanem Marof.

V lekarni

Da je v Brežicah prišlo do streljanja, pa je prva poročala TV Slovenija. Moški z orožjem je grozil zaposlenim v tamkajšnji lekarni, ob tem naj bi v zrak in v tla izstrelil nekaj nabojev. Po informacijah Siola naj bi bil prej omenjeni moški domačin, sicer nekdanji policist. Pop TV je ob tem poročal, da naj bi šlo za domačina, ki je imel osebne težave.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona RTV Slovenija

56
70 SEK