Toliko so v Ljubljani plačali za praznično decembrsko okrasitev, vemo, kdo jo je postavil in zaslužil

31. jan. 2024, ob 18.51
16
70 SEK

„Z okrasitvijo želimo povedati, da smo danes staroselci, jutri bomo morda vsi begunci. Danes smo zemljani, jutri morda marsovci,“ je za Dnevnik lani razlagal Modic.

LJUBLJANA – Mesec dni bo od silvestrskega večera, ko so se slovenska mesta in kraji svetili v lučkah. Te so preteklost, januar pa mesec, ko so se plačevali računi. Tudi v Mestni občini Ljubljana. Pri županu Zoranu Jankoviću so, tako poroča Metropolitan.si, okrasitev vnovič zaupali arhitektu in fotografu Urbanu Modicu. Le ta je to delo kar nasledil od očeta Zmaga Modica, ki je umrl leta 2019.

Sporočilo okrasitve

„Z okrasitvijo želimo povedati, da smo danes staroselci, jutri bomo morda vsi begunci. Danes smo zemljani, jutri morda marsovci,“ je za Dnevnik lani razlagal Modic, kaj želi sporočiti z okrasitvijo. Kdo je to prepoznal, videl, je že drugo vprašanje.

To so stroški

Je pa Mestna občina Ljubljana pojasnila, koliko je odštela za to okrasitev. Za decembrsko okrasitev Ljubljane je plačala 34.741,27 evra (bruto znesek) oziroma 20.592,88 evra (neto znesek).

Predlagajo spremembo

„Ali bi lahko v naslednjih letih praznično okrasitev v Ljubljani načrtoval kakšen drug oblikovalec kot član družine Modic? Trenutna okrasitev počasi postaja dolgočasna, vsako leto z abstraktnimi naslovi, v resnici pa gre le za prestavljanje enih in istih objektov osvetlitve po različnih ulicah. Zakaj mora okrasitev sploh vsako leto slediti neki avtorjevi umetniški ponazoritvi družbenega stanja ali problema? Zakaj okrasitev enostavno ne ponazarja božične tradicije?“ pa je ena od pripomb občana d portala Pobude meščanov.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB Ljubljanski grad

16
70 SEK