Tragedija na Viču! Umoril svojo partnerico

03. jul. 2024, ob 11.32
683
80 SEK

Tragični dogodki so se v noči na sredo zgodili na območju Viča, kjer je 46-letni moški z ostrim predmetom napadel in usmrtil svojo 44-letno partnerko. To je v letošnjem letu že tretji umor ženske iz strani partnerjev, s čimer se Slovenija sooča z resnim problemom nasilja v družini.

Po poročanju Policijske uprave Ljubljana so ob 2. uri zjutraj prejeli klic o nasilnem incidentu. Ko so policisti prispeli na prizorišče, so našli žrtev z večkratnimi vbodnimi ranami, zaradi katerih je na kraju dogodka umrla. Osumljenec, 46-letni moški, je bil prijet na mestu zločina in je trenutno v policijskem pridržanju.

Kot so sporočili iz PU Ljubljana, motiv za dejanje še ni znan, kriminalisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo okoliščin, ki so privedle do tega grozljivega kaznivega dejanja. Prve informacije kažejo, da sta bila oškodovanka in osumljenec v dolgotrajnem partnerskem razmerju, zaradi česar preiskovalci preučujejo možnost, da je šlo za družinsko nasilje.

To dejanje je le najnovejše v vrsti nasilnih incidentov, ki so letos prizadeli Slovenijo in povečali skrb za varnost žensk v družbi. Samo v tem letu so bili priča trem podobnim tragedijam, kjer so življenja izgubile partnerice. Ta vzorec nasilja v partnerskih odnosih postavlja pod vprašaj učinkovitost obstoječih ukrepov za preprečevanje in zaščito žrtev družinskega nasilja.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Organizacije za človekove pravice in skupine za podporo žrtvam nasilja pozivajo k strožjim zakonskim ukrepom in boljši podpori za žrtve nasilja v družini. Poudarjajo, da je potrebno povečati ozaveščenost o problematiki in izboljšati dostop do varnih hiš in svetovalnih storitev za žrtve.

Zaradi zaupnosti preiskave dodatni podatki o trenutnem stanju primera niso na voljo, vendar je občutek nujnosti za reševanje te problematike v slovenski družbi vse večji.

683
80 SEK