Tragedija pri Mokronogu, 62-letnik mrtev

10. jul. 2024, ob 10.31
Posodobljeno pred 15 dnevi
17742
90 SEK

Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

CIKAVA – Nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu v kraju Cikava v občini Mokronog Trebelno. Policisti PP  Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je 62-letni moški na strehi stanovanjske hiše odstranjeval kritino. Pri delu mu je spodrsnilo in je padel z višine okoli sedmih metrov. Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Prva pomoč

Ko pride do padca s strehe, je hitro in pravilno nudenje prve pomoči ključnega pomena za reševanje življenja. Najprej preverimo stanje zavesti in dihanja poškodovanca. Če oseba ne diha, nemudoma začnemo s kardiopulmonalnim oživljanjem (CPR) in pokličemo reševalce. Če je poškodovanec pri zavesti, ga poskušamo pomiriti in ga ne premikamo, saj lahko pride do poškodb hrbtenice. Ustavimo morebitne krvavitve s pritiskom na rano in čakamo na prihod reševalcev. Pomembno je, da se zavedamo nevarnosti šoka, zato poškodovanca pokrijemo in ohranjamo njegovo telesno toploto. Pravilna in hitra prva pomoč lahko reši življenje ter prepreči nadaljnje poškodbe.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Delo na strehi

Menjava strešnikov na strehi je ključnega pomena za vzdrževanje varnosti in estetike vašega doma. Pred začetkom dela je potrebno preveriti stanje obstoječih strešnikov ter podkonstrukcije strehe. Odstranitev starih strešnikov zahteva previdnost, da se izognemo poškodbam strukture. Nov strešnik je treba pravilno namestiti, da zagotovi ustrezno odvodnjavanje in prepreči vdor vode. Pomembno je izbrati kakovostne materiale, ki so odporni na vremenske vplive. Delo je najbolje prepustiti strokovnjakom, saj nepravilna namestitev lahko vodi do resnih težav. Redno vzdrževanje strehe podaljšuje njeno življenjsko dobo in ohranja vrednost nepremičnine.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

17742
90 SEK