• 2.25C Novo mesto
  • 13:35
  • Čet, 23.01.2020

Tragedija v Posočju, 23-letnik mrtev!

Leto dni starejši je preminil na kraju dogodka, mlajšega pa so odpeljali na Jesenice v tamkajšnjo bolnišnico.

BOVEC – O tragediji poročajo iz zgornjega Posočja, kjer sta se v alpinistično plezalno smer imenovana Nova smer pod goro Veliko Špičje odpravila domačina, stara 23 in 22 let.

Med varovanjem in podajanjem vrvi prvemu plezalcu v navezi se je drugemu (22-letnemu) plezalcu podrlo varovališče (oziroma t. i. štant iz varovalnih metuljev) ter zato padel približno 15 metrov navzdol po steni.

Med padcem je vrv potegnila tudi prvega (23-letnega) plezalca v navezi, ki je zato padel (med padanjem obeh plezalcev se je iztaknil najvišji metulj, eden se je izpel). Med padanjem obeh plezalcev se je nato omenjena vrv ujela na kamnitem roglju, tako da je 22-letni plezalec po približno 15 metrih padanja obvisel pod skalno polico in pri tem utrpel poškodbo desne roke. Drugi, 23-letni, plezalec pa je po približno 50 metrih padanja obvisel na vrvi, vendar je pri padcu in udarcu v steno utrpel hude telesne poškodbe različnih delov telesa ter na kraju podlegel telesnim poškodbam, so zapisali policisti, sporočile pa Slovenske novice.

Leto dni starejši je preminil na kraju dogodka, mlajšega pa so odpeljali na Jesenice v tamkajšnjo bolnišnico.

Pripravil: Nadlani.si