Tragična nesreča na severu Hrvaške, dva moška umrla v nesreči z vozilom quad

12. apr. 2024, ob 10.18
Posodobljeno pred 2 mesecema
23
60 SEK

V četrtek, 11. aprila, se je na severu Hrvaške zgodila srhljiva nesreča, ki je terjala življenji dveh moških, starih 33 in 39 let. Do tragedije je prišlo v kraju Tuhovec, ko sta moška med vožnjo z vozilom quad izgubila nadzor in zdrsnila s ceste naravnost v reko Bednjo.

Dogodek so potrdili iz lokalne policije, ki je takoj po prejemu obvestila o nesreči prihitela na prizorišče. Kljub hitri intervenciji reševalnih ekip sta oba moška na kraju nesreče podlegla poškodbam. Reševalna akcija je vključevala potapljače in reševalce, ki so morali v reki iskati in reševati žrtvi.

Analiza prvih poročil kaže, da je lahko šlo za izgubo nadzora vozila na spolzkem cestišču, vendar bo točen vzrok nesreče razjasnila nadaljnja policijska preiskava. Na kraju dogodka so bili prisotni tudi preiskovalci, ki bodo preverili vse možne vzroke, vključno z tehničnim stanjem vozila in možnimi nepravilnostmi pri vožnji.

Ta tragični dogodek je ponovno odprl vprašanja o varnosti vožnje z vozili, kot so quad-i, na javnih cestah, še posebej v manj urbaniziranih in bolj zahtevnih terenskih pogojih. Lokalne oblasti so že napovedale, da bodo okrepile preventivne ukrepe in ozaveščanje o nevarnostih, ki jih prinaša neprilagojena hitrost in neustrezna uporaba terenskih vozil.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Vir: 24st

Foto: www

23
60 SEK