Traktorji zavzeli ceste po Sloveniji, tudi kmetje v Trebnjem izražajo nezadovoljstvo, pričakujte zastoje

22. feb. 2024, ob 12.18
Posodobljeno pred 2 mesecema
45
70 SEK

V Sloveniji se danes nadaljuje val protestov kmetov, ki z demonstracijami in traktorskimi povorkami opozarjajo na problematike v kmetijstvu. Kmetje so se zbrali tudi v Trebnjem, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Janez Pirc, direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, je izpostavil, da kljub razumljivemu nezadovoljstvu kmetov, manjka jasno izraženih zahtev in organiziran pristop k reševanju problemov. Poudaril je pomen enotnosti in sodelovanja med različnimi kmetijami in regijami v procesu oblikovanja in uresničevanja realnih zahtev.

Anton Medved, predsednik Sindikata kmetov Slovenije, je potrdil, da nevladne kmetijske organizacije niso neposredno vključene v organizacijo protesta, vendar podpirajo kmete v njihovem izražanju ogorčenja. Poudaril je tudi, da kmetje izražajo solidarnost s širšimi evropskimi protesti proti uvozu poceni kmetijskih izdelkov, ki negativno vplivajo na domači trg.

Protesti so znak širšega nezadovoljstva v kmetijskem sektorju, kjer se kmetje soočajo z ekonomskimi in proizvodnimi izzivi. Kljub temu, da konkretne rešitve še niso na vidiku, ti protesti služijo kot opomnik o pomembnosti kmetijskega sektorja in potrebi po bolj celostnem pristopu k reševanju njegovih težav.

V času prometne konice so pričakovani zastoji

PU Novo mesto voznikom svetuje naj se izognejo vožnji po vpadnicah in ožjemu delu mesta. Policisti so na terenu, spremljajo razmere, pospešujejo promet in izvajajo druge aktivnosti za zagotavljanje pretočnosti prometa. Po zbranih informacijah naj bi kolona vozil po 13.30 krenila iz smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod proti krožišču Tabletka in naprej v smeri proti Žabji vasi in centru Novega mesta.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Pripravil: NaDlani.si, foto: Petra U./ PU Novo mesto

45
70 SEK