• C Novo mesto
  • 21:55
  • Sob, 27.11.2021

Trebanjski Trimo razkriva odlične poslovne rezultate

Iz trebanjskega Trima poročajo o uspehu. Po zaključku transakcije s strani družbe Innova Capital in imenovanju novega vodstva v aprilu letos so v prvi polovici leta dosegli spodbudne poslovne rezultate.

TREBNJE – V tem obdobju je družba Trimo ustvarila 45,9 milijona evrov čistih prihodkov (26-odstotna rast glede na enako obdobje lani), 3 milijone evrov dobička iz poslovanja (58 odstotkov več kot lani) in dobiček pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA) v višini 4,1 milijona evrov, kar lanskoletni rezultat presega za 39 odstotkov. Ti podatki presegajo načrtovane kazalnike uspešnosti in poslovne rezultate v enakem obdobju lani, so sporočili iz Trima. Skupina Trimo pa je v prvi polovici leta 2016 dosegla čiste prihodke v višini 64,9 milijona evrov.

Zaradi povečanja obsega proizvodnje in prodaje je Trimo v prvem polletju okrepil število zaposlenih v proizvodnji, nove sodelavce v proizvodnji pa išče tudi v drugem polletju.

Spodbudni so tudi rezultati družbe Trimo na področju pogodbene prodaje. Ta je v prvem polletju 2016 dosegla 48,3 milijona evrov, kar je 10 odstotkov višje glede na enako lansko obdobje. Pogodbena prodaja ognjevarnih fasad in streh Trimoterm je v prvi polovici 2016 dosegla 32,1 milijona EUR, kar je 59 odstotkov nad lanskim dosežkom v enakem obdobju.

Številni novi projekti

“Pred štirimi meseci smo novo vodstvo in zaposleni začeli novo obdobje družbe Trimo. Transakcija je omogočila močne finančne temelje družbe. Osredotočeni smo na rast podjetja in veseli nas, da naši ukrepi prinašajo spodbudne rezultate. Zaradi povečanja obsega proizvodnje in prodaje smo v družbi Trimo v prvem polletju okrepili število zaposlenih v proizvodnji, nove sodelavce v proizvodnji pa iščemo tudi v drugem polletju. Skupaj z lastnikom (družba Innova Capital) sledimo cilju, da Trimo ponovno postane ena vodilnih družb na področju panelov in fasadnih rešitev z visoko dodano vrednostjo,” je v zvezi s poslovnimi dosežki povedal Maciej Radomski, predsednik uprave Trima.

V prvem šestmesečju 2016 je Trimo pridobil številne pomembne nove referenčne projekte, med drugim tudi: Lego v Mehiki, Mercedes v Švici, Nike v Belgiji, P&G na Madžarksem, Flex-Malvar v Singapurju, Coca Cola in Bristol Aerospace Center v Veliki Britaniji ter prizidek proizvodnega objekta družbe Plasta v Sloveniji. Vir: Trimo Trebnje, M. S.