Trg nepremičnin ostaja vroč kljub splošnemu ohlajanju

25. apr. 2024, ob 09.30
Posodobljeno pred 24 dnevi
14
70 SEK

Ljubljana – Trg luksuznih nepremičnin v Sloveniji kaže znake odpornosti kljub splošnemu zaznavanju ohlajanja nepremičninskega trga, kažejo nedavne transakcije v prestolnici. V elitnem naselju Schellenburg v centru Ljubljane so stanovanja še vedno zelo zaželena, pri čemer se cene gibljejo v milijonih evrov.

V začetku leta so se zgodile tri pomembne prodaje v tem prestižnem kompleksu. Dve stanovanji, vsako v velikosti 172 kvadratnih metrov, sta bili prodani v marcu, medtem ko je februarja našel novega lastnika še eno stanovanje, veliko 74 kvadratnih metrov. “Stanovanja v Schellenburgu so med najbolj zaželenimi na ljubljanskem trgu,” pravi nepremičninski posrednik Jaka Novak. “Lokacija in kakovost gradnje sta ključna dejavnika, ki pritegneta kupce, pripravljene plačati premijo.”

Slika je simbolična

Najdražja transakcija v tem obdobju je dosegla 1,28 milijona evrov za stanovanje v sedmem nadstropju. Ta znesek vključuje tudi dve parkirni mesti in tehnični prostor. Drugo stanovanje v petem nadstropju je bilo prodano za 1,17 milijona evrov, vključujoč eno parkirno mesto in nekoliko manjši tehnični prostor.

Medtem ko so bile te transakcije sklenjene za večja stanovanja, je bilo manjše stanovanje prodano za 539 tisoč evrov, kar kaže, da tudi manjše enote lahko dosežejo visoke cene, če so del prestižnega kompleksa. Vključeno je bilo tudi eno parkirno mesto in dodatni tehnični prostor.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Trendi kažejo, da bo trg luksuznih nepremičnin v Ljubljani verjetno ostal stabilen, saj tisti, ki iščejo vrhunsko bivanje, ne omahujejo plačati za najboljše, kar mesto lahko ponudi.

Vir: Nepremičnine, 

Pripravil: NaDlani.si

14
70 SEK