• C Novo mesto
  • 11:55
  • Pet, 23.02.2024

Trije odvetniki hočejo denar zbran za Sandija Zajca, ki so ga sedaj še izločili iz domačega gasilskega društva

Sredstva so na računu PGD Mengeš.

MENGEŠ – Gasilec PGD Sandi Zajc je bil eden od gasilcev, ki so letos avgusta reševali življenja in premoženje. Sandi je z gasilci reševal otroke iz vrtca. S svojo hrabrostjo je navdušil, metedem pa mu je doma zalilo stanovanjsko hišo, tam je živel v hiši svojega tasta. Škoda je bila gromozanska, a je Slovenija pokazala veliko srce in zbrala obilo denarja. Po nekaterih ocenah skoraj pol milijona, od tega je bilo 250.000 evrov namenjenih prav njemu zavoljo jasnega sklica. Sredstva so na računu PGD Mengeš.

Nič več skupaj

Vmes pa se je marsikaj zgodilo. Sandi Zajc ne živi več s svojo partnerko, ki je z otrokoma šla po svoje, a je že pooblastila odvetnika, saj jo očitno mika denar.

Po pomoč k ministru

Zajc do danes denarja ni dobil. Zato se je obrnil tudi na pristojnega ministra za obrambo. „Povedal je, da denarja še ni, da pač društvo zadeve skriva, ni pa mi razložil vsega, kar se zadaj dogaja,“ je povedal minister za obrambo Marjan Šarec.

Herojski gasilec Sandi Zajc se ločuje, PGD Mengeš mu ne izplača denarja, ki ga je zanj zbrala Slovenija (nadlani.si)

Trije v igri

Zdaj se za denar borijo trije odvetniki: odvetnik Sandija Zajca, njegove partnerice in gasilskega društva Mengeš.

“Sredstva, ki jih je prejelo prostovoljno gasilsko društvo, lahko to društvo porabi zgolj in samo za svoje namene, sicer so obdavčena,” je za POP TV dejala pravnica in podpredsednica Zveze prijateljev mladine Moste – Polje Nina Zidar Klemenčič. Spor okoli denarja naj bi rešili v dveh tednih.

Izločen

A težav za Sandija še ni konec. Kot javlja 24 ur, je PGD Mengeš Zajca začasno izločil iz operative, in sicer zaradi, kot navajajo, neupoštevanja ukaza poveljnika na intervenciji.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona POP TV