Trije turisti ustreljeni

06. maj. 2024, ob 10.08
Posodobljeno pred 1 mesecem
13
60 SEK

Trije turisti, Američan in dva Avstralca, ki so se odpravili na deskarske počitnice v priljubljeno mehiško mesto Ensenada, so bili najdeni mrtvi, potem ko so izginili 27. aprila. Po obdukciji je bilo ugotovljeno, da so njihova trupla kazala strelnih ran, ki so bile usodne. Mehiške oblasti, ki so preiskovale njihovo izginotje, so sporočile, da je do tragedije prišlo med poskusom kraje njihovega vozila. Ko so se turisti uprli, so jih napadalci brutalno ustrelili v glavo.

Jake in Callum Robinson iz Pertha ter Jack Carter Rhoad iz ZDA so bili znani po svoji strasti do deskanja, kar jih je pripeljalo do obal Ensenade, ki je znana po odličnih valovih. Njihova smrt je pretresla tako lokalno skupnost kot mednarodno javnost, saj gre za eno izmed najbolj nasilnih zveznih držav v Mehiki, kjer so pogoste vojne med mamilarskimi združbami.

V nedeljo so sorodniki žrtev, ki so pripotovali v Mehiko, potrdili identiteto trupel. Policija je trupla našla v štiri metre globokem vodnjaku, približno šest kilometrov od kraja napada, skupaj z zažganim vozilom in osebnimi predmeti, kar kaže na nasilno naravo zločina.

Trenutno so trije osumljenci že v priporu, oblasti pa nadaljujejo s preiskavo s pomočjo ameriškega FBI. Ta dogodek še enkrat poudarja tveganja, povezana s potovanji v nekatere dele Mehike, kljub privlačnosti naravnih lepot in rekreativnih možnosti.

13
60 SEK