• C Novo mesto
  • 22:04
  • Čet, 05.08.2021

Trim steza Mirna–Gorenja vas vabi tekače

Trim steza Mirna–Gorenja vas, ki so jo uradno predali  namenu sredi junija, bo to soboto gostila tek za vse generacije. Na 11 kilometrov dolgo pot se lahko podajo vsi, ki se čutijo fizično dovolj pripravljene.

Društvo za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna pripravlja drugo od petih prireditev, ki se bodo zvrstile do septembra letos. Pod naslovom Mirna v gibanju se skriva tek.

Prireditve imajo različne ciljne skupine in so tudi zato razvrščene čez vse poletje. Sobotna v ospredje postavlja tekače vseh generacij, ki se bodo podali na 11 kilometrov dolgo pot. Večji del bo šel po naši novi trim stezi, da bo bolj razgibano, pa bomo tekače usmerili še na del vse bolj prepoznavne pohodne poti Speča lepotica. Trasa ni zahtevna, vseeno pa upamo, da bodo prišli tekači dobro pripravljeni. Pričakujemo, da bi najboljši lahko pot pretekli v dobri uri,“ pravi predsednik Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna Igor Kašič.

Začetek teka bo ob 17. uri, tekači pa se bodo najkasneje pol ure prej zbrali na parkirišču nove trim steze, kjer so sicer tudi igrala za najmlajše in urejene sanitarije. Organizator, za katerim je uspešno izpeljana prireditev Mirna v gibanju, na kateri so se minulo soboto v igranju odbojke na mivki, malega nogometa in ulične košarke pomerili številni rekreativni športniki, pričakuje 30 tekačev in tekačic.

Projekt »Trim steza Mirna–Gorenja vas« je del NIP 2012 – 1. faza in je delno sofinanciran iz sredstev LEADER, 4. osi, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Organ upravljanja programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.