Tudi to je slovenska cerkev: pater Marko nune silil v seks v troje

21. feb. 2024, ob 20.07
Posodobljeno pred 1 mesecem
46
90 SEK

Kot piše rtvslo.si, je Gloria Branciani o zlorabah patra Marka Rupnika poročala ljubljanskemu nadškofu in vodji slovenskih jezuitov, a ji nista verjela.

LJUBLJANA – „Rupnik je vstopil v moj duhovni svet in preoblikoval celo moj odnos z Bogom, vstopil je z avtoriteto duhovnega očeta, spovednika in tudi kot porok karizme nastajajoče skupnosti. Prisilil me v seks v troje in gledanje pornografije, da bi duhovno rasli,“ je ena od izpovedi Italijanke Glorie Branciani, nekdanje redovnice iz skupnosti Loyola, ki je predstavila svojo grenko izkušnjo s patrom Markom Rupnikom. Da jih je silil v spolno občevanje, trdi vsaj 20 ljudi, praviloma redovnic, ki naj bi jih zlorabil…

Poklicala jo je

Kot piše rtvslo.si, je Gloria Branciani o zlorabah patra Marka Rupnika poročala ljubljanskemu nadškofu in vodji slovenskih jezuitov, a ji nista verjela. Redovno skupnost je zapustila, pred tremi leti pa jo je poklicala Mirjam Kovač, ki je bila v devetdesetih letih namestnica predstojnice skupnosti. Ko je Rupnik odšel iz Slovenije v Italijo so se ji redovnice zaupale, kakšen teror je zganjal nad njimi….

Priznani umetnik

Pater Marko Ivan Rupnik je slovenski katoliški duhovnik, teolog, mozaikar in nekdanji jezuit. Rodil se je 28. novembra 1954 v vasi Zadlog, ki je takrat spadala pod Jugoslavijo. Rupnik je znan po svojem umetniškem delu, še posebej po mozaikih, ki jih je ustvaril v cerkvah po vsem svetu. Poleg tega je Rupnik leta 2000 prejel Prešernovo nagrado za mozaik v papeževi kapeli Odrešenikove Matere v Vatikanu. Njegova umetnost pogosto združuje versko simboliko in estetsko lepoto.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Papež se je angažiral

Kljub temu pa so se v zadnjem času, prve že leta 2021, pojavile obtožbe o njegovem vedenju, vključno z zlorabo redovnic. Leta 2023 je bil izključen iz Družbe Jezusove zaradi “trmaste zavrnitve upoštevanja zaobljube poslušnosti. Lani je papež Frančišek vatikanskemu doktrinarnemu oddelku naročil, naj ponovno odpre primer Rupnik.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

46
90 SEK