• 7.85C Novo mesto
  • 03:57
  • Pet, 29.05.2020

FOTO: Učenci na POŠ Loka dobrodelni

Na Podružnični osnovni šoli Loka se vsi zavedajo, da je potrebno drug drugemu pomagati in stati ob strani, kajti nikoli ne veš, kdaj boš tudi sam potreboval pomoč. Zato so se januarja in februarja z veseljem vključili v dva dobrodelna projekta.

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU –V mesecu januarju smo sodelovali v dobrodelnem projektu »NI NAM VSEENO«. To je akcija, kjer se zbirajo iz papirja narejene ladjice, ob enem pa ima vsaka majhna papirnata ladjica svoj pomen. Ena ladjica pomeni eno žrtev genocida, ki se je do sedaj izvršil in v poduk, da se to ne bi nikoli več ponovilo. Projekt je še ekološko naravnan, saj smo ladjice izdelovali iz odpadnega papirja. Na dan boja proti genocidu bo razstava vseh ladjic, ki so jih učenci in dijaki izdelovali širom po Sloveniji v Mariboru, nato pa se bo ves zbran papir doniral indijskim otrokom. Učencem naše šole je uspelo zgubati kar 1.122 ladij.

V februarju pa smo se vključili v vseslovenski dobrodelni projekt »NIVEA – PODARITE NAM MODRO SRCE«, ki ga organizira Nivea v sodelovanju z Zvezo Prijateljev  Mladine Slovenije. Nivea bo za vsako srce namenila 0,25 evra in ves zbrani denar bo namenjen za šolanje otrok in mladostnikov iz socialno šibkejših okolij. Srčke smo pridno izdelovali in uspelo nam je napraviti 224 srčkov. Veseli smo, da bomo lahko na ta način pripomogli k lažjemu šolanju marsikaterega  učenca.

Vsi se zavedamo da:

Svet je lep, če nekomu nekaj daš.

Svet je lep, če nekoga rad imaš.

Če roko stisneš komu, ki ga kaj boli.

Svet je lep, če si človek do ljudi.

Zato smo spletli tudi srček prijateljstva, ki velja med nami.

 

Učenci in učiteljice POŠ Loka
(Foto: POŠ Loka)