• 22.16C Novo mesto
  • 20:12
  • Čet, 02.07.2020

Učenka Tamara izdala svojo knjigo

Vsak je v čem dober. Naj bo to šport, glasba, kuhanje … Resnica pa je, da vsak ne more napisati zgodbe, dolge dvesto strani. Ob takem dosežku lahko jaz samo sanjam! Učenka OŠ Boštanj Tamara Špan je namreč izdala čisto svojo knjigo z naslovom Nore, ali samo zaljubljene?!

BOŠTANJ – Knjiga obsega nekaj čez dvesto strani, ilustrirala pa jo je Staša Zgonc, prav tako učenka 9. razreda osnovne šole Boštanj.

V sklopu tedna otroka so učenke Tamara Špan, Staša Zgonc, Lana Godec in Manca Simončič v petek, 7. oktobra, knjigo predstavile tudi učiteljem in učencem njihove šole. Tole pa je o knjigi zapisala njena avtorica: »Zgodba govori o šestih dekletih, ki se zaradi posebnih zapletov odpravijo na počitnice v Ameriko. Tam spoznajo nove ljudi, raziskujejo in se predvsem zabavajo. Rdeča nit celotne knjige je najstniška norost, zaradi katere se vse začne in nenazadnje tudi konča.«

Avtorica in ilustratorka se za pomoč pri izdaji knjige zahvaljujeta učiteljicama Silvi Žveglič in Neni Bedek, ki sta knjigo lektorirali in uredili. Hvala pa tudi vsem, ki ste na lanskoletnem dobrodelnem koncertu prispevali denarna sredstva ter tako mladi pisateljici omogočili uresničitev njene največje želje. Mogoče pa nam to dejanje sporoča, da lahko skupaj dosežemo vse.

Vir in foto: Manca Simončič, 9. b, OŠ Boštanj