Uf, kakšno priznanje je prejel župan Novega mesta

03. jul. 2024, ob 22.31
Posodobljeno pred 16 dnevi
240
70 SEK

V Sarajevu, glavnem mestu Bosne in Hercegovine, je 27. junija 2024, potekala 45. podelitev priznanj »Najmenedžer« najuspešnejšim osebnostim in podjetjem iz jugovzhodne in srednje Evrope. Priznanje za najboljšega župana (»najgradonačelnik«) v kategoriji mest iz regije je letos prejel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Strokovna komisija, sestavljena iz uglednih menedžerjev, znanstvenikov, predstavnikov javnih institucij ter dosedanjih dobitnikov omenjenega priznanja, je izbirala med številnimi predlogi v različnih kategorijah s področja diplomacije, lokalne samouprave, podjetništva, bančništva, komuniciranja in kulture. Namen izbora je spodbujanje odličnosti in uspešnosti v različnih sektorjih. Dobitnikom priznanj je na slavnostni podelitvi, ki jo je spremljalo veliko število medijev z neposrednim televizijskim prenosom, zlate plakete podelil častni predsednik organizacijskega odbora dogodka Stjepan Mesić, nekdanji predsednik Republike Hrvaške. Župan in Stjepan Mesić »Plaketo sem prejel s ponosom, saj pomeni priznanje novomeški občini in ekipi, ki se trudi za zagotavljanje najkakovostnejših pogojev za življenje in delo svojim občanom in za stalen razvoj in napredek našega lokalnega okolja,« je ob prejemu priznanja dejal župan Macedoni, ki je priznanje prejel za izstopajoče uspehe in rezultate pri opravljanju županske funkcije.

V kategoriji »najminister« je priznanje prejela slovenska ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, posebno priznanje za osebnost iz politike in diplomacije »Evropska osebnost leta« pa je prejel predsednik Republike Avstrije Alexander Van der Bellen. Župan in ministrica Tanja Fajon V okviru obiska Sarajeva se je župan Gregor Macedoni sestal tudi z županjo Sarajeva Benjamino Karić.

N. D., novomesto.si; Foto: novomesto.si

240
70 SEK