Uf, slovenski novinar s pesmijo Magnifica napovedal svojo smrt?!

29. jun. 2024, ob 11.22
Posodobljeno pred 22 dnevi
1483
80 SEK

Pod obema objavama so se danes že pojavile številne poslovilne besede in sožalja.

DRAGOMER – Slovenske novice poročajo, da je v 75. letu umrl nekdanji novinar Nedeljskega dnevnika Ciril Brajer. Brajer je pisal tudi za časopis Dnevnik, zadnja leta pa je bil tudi družbenoaktiven. S svojimi objavami na družbenih omrežjih je javno nasprotoval članstvo Slovenije v Natu, bil pa je tudi javni podpornik ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Pesem slovesa


Očitno je slutil svoj konec. Drugače bi si težko razlagali dejstvo, da je 25. junija letos na svojem Facebook profilu in omrežju X objavil Magnificovo pesem In ko enkrat bom umrl. Pod obema objavama so se danes že pojavile številne poslovilne besede in sožalja.

Oglasil se je Zoran Stevanović

“S tega sveta se ja za vedno odselila ljudska veličina in novinarska grmada Ciril Brajer. Marsikdo se ni strinjal z njegovo ideologijo, njegovemu pogumu, drznosti in zastopanju svojih načel do samega odhoda, pa nihče ne more oporekati. Skupaj sva za Nedeljca naredila intervju o vojakih, ki nočejo v vojno proti Rusom. Bila obravnavana s strani vojaške obveščevalne. Odgovorni urednik je preprečeval objavo, ampak nama je uspelo. Bil je borec proti gnilobam sistema. Zadnji tak novinar. Take stopnje inteligence in humornosti v pikrih komentarjih in nasvetih, nisem še nikjer doživel. Zadnjič sva spila kavo na Zbiljah nedolgo nazaj, ovekovečila naju je njegova gospa. Že samo fotografiranje nam je povzročilo toliko preglavic in smeha. Deloval je živahno. On v to ni verjel, jaz pa še vseeno upam, da bo na drugem svetu nasmejal še koga. Sožalje svojcem,” se je od Cirila poslovil Zoran Stevanović.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona

1483
80 SEK