• C Novo mesto
  • 02:53
  • Sob, 21.05.2022

V Novem mestu umrl Aki Rahimovski

“Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22. januarja 2022, Aki Rahimovski za vedno zaspal,” piše v sporočilu.

ZAGREB – V 67. letu je danes umrl legendarni glasbenik Aki Rahimovski, pevec kultne glasbene skupine Parni Valjak. Novico o smrti so potrdili na uradni Facebook strani Parnega valjaka. “Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22. januarja 2022, Aki Rahimovski za vedno zaspal,” piše v sporočilu.

Umrl v Novem mestu

Pevec, star 66 let je po poročanju Jutarnjega lista umrl v Novem mestu, potem ko mu je zjutraj postalo slabo. Aki Rahimovski je bil sicer rojen 5.6. 1955 v Nišu, bil je makedonsko-hrvaškega rodu, del svojega življenja (zadnja leta) je preživel tudi v Novem mestu, kjer je pred dvema letoma postal očka deklici, v dolenjski prestolnici je živel s partnerico Barbaro Vesel.

Aki je bil dvakrat poročen. V prvem zakonu se mu je rodil sin Kristijan, v drugem pa hči Dina.

Od 1975.

Kot najstnik se je zapisal glasbi, igral je za skupine Grupa Vakuum, Krvna braća in Grupa Torr, s katero je leta 1975 nastopil na festivalu v Zagrebu.

Leta 1975 je spoznal kitarista Huseina Hasanefendića in Jurico Pađena, v sodelovanju z managerjem Vladimirjem Mihaljekom so osnovali prvo zasedbo skupine Parni Valjak.

Skupina je upravičeno ponosna na obsežen opus: 16 studijskih albumov, 14 »singlov«, pet albumov v živo, štiri komplilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pet koncertov v Avstraliji

V dokončni postavi je začel ansambel nastopati leta 1988, leta 2005 so proslavili 30 let delovanja, poslovil pa se je Husein Hasanefendić. Vodstvo skupine prevzame Aki, ki s skupino nastopi leta 2007 na petih koncertih po Avstraliji. Leta 2008 je začel solo kariero, a se je skupina 2009. spet zbrala in naredila turnejo po desetih mestih. Leta 2010 so dvakrat razprodali beograjsko Areno.

Smrt prekrižala načrte

Parni valjak je v prihodnjem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja, žal nič od tega, poroča Jutarnji list. Pred štirimi leti je Aki že utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je okreval in nadaljeval z nastopi.

Aki Rahimovski ob 30-letnici skupine Parni Valjak:

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www