• C Novo mesto
  • 12:55
  • Sre, 27.09.2023

Umrl legendarni slovenski trener

Vodil je tudi Kočevje, za katerega je med drugim v sezoni 1994/95 v 1. SNL odigral dve tekmi, Ljubljano, Beltince, Zagorje, Interblock in Svobodo. Nazadnje je deloval v ljubljanskem Interblocku.

LJUBLJANA –Po kratki, a zahrbtni bolezni je sinoči umrl 67-letni nogometni trener Jedinko Perica. „Že kar nekaj časa ni več v slovenskem nogometu, bolj ali manj se je umaknil iz javnosti, a zdaj pri 67 letih igra najtežjo tekmo. Bije boj z zahrbtno boleznijo. Hud boj! Tako kot na igrišču, se ne predaja. Noče niti pomisliti, da bi ji priznal, da je močnejša, čeprav je nasprotnik močan, stanje je zelo težko. Bori se! In boril se bo še naprej. Drži se, Jedinko!“ so pred dnevi zapisali pri časniku Ekipa, sinoči pa je Jedinko, dober človek, dober trener, žal klonil…

V Ljubljano je iz Kaknja prišel leta 1985, po koncu igralske kariere je postal trener in Olimpijo vodil v dveh mandatih: od avgusta 1996 do oktobra 1998 in od julija 1999 do marca 2000. Vodil je tudi Kočevje, za katerega je med drugim v sezoni 1994/95 v 1. SNL odigral dve tekmi, Ljubljano, Beltince, Zagorje, Interblock in Svobodo. Nazadnje je deloval v ljubljanskem Interblocku.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: NK Olimpija