Umrl slovenski politik Roberto, bil je tudi filmski igralec

15. apr. 2024, ob 20.37
Posodobljeno pred 2 mesecema
52
60 SEK

Odigral je glavno vlogo v filmu Krizno obdobje (1981) Francija Slaka.

LJUBLJANA – “Sporočamo žalostno vest, da je umrl nekdanji poslanec Državnega zbora Roberto Battelli. Funkcijo poslanca je opravljal sedem mandatov Državnega zbora, in sicer od leta 1992 do leta 2018. Bil je vodja in član poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti ter član več delovnih teles. Bil je tudi član Družbeno političnega zbora Skupščine Republike Slovenije med letoma 1990 in 1992,” so sporočili iz Državnega zbora Republike Slovenije.

“Poslanke in poslanci Državnega zbora se bodo nekdanjemu poslancu poklonili z minuto molka na prvi naslednji seji Državnega zbora. Ohranili ga bomo v trajnem spominu,” še dodajo v DZ-ju.

Takole Battellija predstavi Wikipedia:

Roberto Battelli, slovenski politik, poslanec in novinar italijanskega rodu, * 19. oktober 1954, Pulj, † april 2024. Rodil se je v Pulju v družini novinarja Ettora Battellija. V Kopru je obiskoval italijansko osnovno šolo in gimnazijo. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral filozofijo in primerjalno književnost.

Leta 1975 je študij opustil in se kot novinar in urednik zaposlil na TV Koper – Capodistria. Leta 1989 je odšel in postal dopisnik dnevnika La Voce del Popolo. Naslednje leto je kot predstavnik italijanske manjšine kandidiral na parlamentarnih volitvah in bil izvoljen v družbenopolitični zbor Socialistične republike Slovenije. Kasneje je bil še večkrat izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije. Odigral je glavno vlogo v filmu Krizno obdobje (1981) Francija Slaka.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

52
60 SEK