• C Novo mesto
  • 12:40
  • Čet, 22.02.2024

Umrl znani slovenski zdravnik: “Poslovil se je naš dolgoletni cenjeni sodelavec!”

Imel je številne zasluge za razvoj zdravstvenega varstva pri naglušnih in drugih govornih motnjah.

MARIBOR„Umrl je dr. med., spec. otorinolaringologije Stjepan Žiger. Bil je znan mariborski zdravnik, imel je številne zasluge za razvoj zdravstvenega varstva pri naglušnih in drugih govornih motnjah, sodeloval je s Centrom za sluh in govor,“ piše spletna stran Lokalec.si.

„Pokojni strokovnjak je študiral na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Opravil je podiplomski študij iz ORL in maksilofacialne kirurgije ter audiologije s foniotrijo. Zavedajoč se, da je intelektu dano, kaj sliši, je vso svojo energijo mladega zdravnika usmeril v zgodnje odkrivanje naglušnosti in motenj v govorni komunikaciji. Prav tako je vseskozi v ambulanti skušal doseči bolj celovito diagnostično obravnavo pacienta na enem mestu. V tim je povezal strokovnjake surdopedagoge, logopede in psihologe,” pa zapišejo v Naši bolnišnici.

Umrl je Stjepan Žiger dr. med., spec. otorinolaringologije. Bil je znan mariborski zdravnik in izstopajoč član Zdravniške zbornice Slovenije. Stjepan Žiger je bil poslanec Skupščine Zdravniške zbornice Slovenije v obdobju 2008 – 2020, član volilne komisije v obdobju 2016 – 2021 In leta 2014 prejemnik odličja »Častni član«. Zaposlen je bil v ZD dr. Adolfa Drolca Maribor. Imel je številne zasluge za razvoj zdravstvenega varstva pri naglušnih in drugih govornih motnjah, so ob smrti stanovskega kolega zapisali pri Zdravniški zbornici, katere častni član je bil.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www