Umrla zvezda filmov Titanik in Gospodar prstanov

06. maj. 2024, ob 10.26
9
70 SEK

Britanski igralec Bernard Hill, ki je svetovno slavo dosegel z vlogama v blockbuster filmih Titanik in Gospodar prstanov, je umrl v starosti 79 let. Njegovo smrt je danes potrdil njegov agent preko britanskega medija BBC.

Bernard Hill, rojen v Manchestru, je bil v svoji karieri izjemno raznolik igralec, znano je, da je svoje liki vedno predstavljal z veliko mero prepričljivosti in globine. Njegova najbolj znana vloga je kapitan Edward Smith v filmu Titanik, ki je leta 1997 prejel kar enajst oskarjev. Prav tako je Hill upodobil kralja Theodena v dveh delih epske trilogije Gospodar prstanov režiserja Petra Jacksona, ki je skupno prejela sedemnajst oskarjev.

Poleg teh ikoničnih vlog je Hill igral v številnih drugih projektih, med drugim v BBC-jevi televizijski seriji Boys from the Blackstuff, kjer je igral Yosserja Hughesa, lik, ki se spopada z brezposelnostjo. Prav tako je odigral vlogo vojvode Norfolškega v dramski seriji Wolf Hall, ki temelji na knjigi Hilary Mantel o dvoru Henrika VIII.

Bernard Hill je bil cenjen za svojo sposobnost, da prinese globoko človečnost in resničnost v vsak lik, ki ga je upodobil, njegova smrt pa predstavlja veliko izgubo za filmsko in televizijsko industrijo. Hill je prav tako nastopil v filmih, kot so Gandi, Shirley Valentine, Kralj škorpijonov in Operacija Valkira z Tomom Cruisom, s čimer je potrdil svojo vsestranskost kot igralec.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Vir: X
9
70 SEK