• C Novo mesto
  • 07:45
  • Sre, 29.06.2022

Urška in Oskar pokopana, tragedija pa še buri duhove

Pamet v roke, telefon iz rok, pa ne s pretežko nogo za volan. Predvsem pa ne pijte, ko vozite!

MARIBOR – V petek so se v Mariboru poslovili od Urške in njenega sina Oskarja Isaka. Umreti sta morala, kjer ju je povozil pijani Mariborčan. Po tragediji, ki je pretresla Slovenijo, se je oglasila tudi Agencija RS za varnost v prometu, ki ravno v tem tednu še posebej pozorno kontolira vse, ki sedejo za volan.

Tragedija v Mariboru pa je pretresla tudi radijsko voditeljico Jano Morelj.

„Pretreslo me je do kosti. Pretreslo je celo Slovenijo. Ko je pijan voznik povozil 27-letno bodočo mamico in njenega psa, je zabolelo zelo močno, ko pa je bitko za življenje po treh dneh izgubil še njen sinček Oskar, je bolečina postala nevzdržna. Gledam Mio in si ne predstavljam, da se kaj takega zgodi njej, gledam njenega očeta in je še huje. Solze se mi začnejo nabirati v očeh in preplavijo me grozljivi občutki, kakšno mora biti življenje po tem. Če je to sploh še življenje … Pa ni fora le v alkoholu. Seveda je problem! Zelo velik problem, ampak spisek je dolg. Po zaslugi vozičkanja spoznavam slovensko vožnjo še z druge strani in ojoj! Prehodi za pešce očitno izgubljajo svoj pomen. Vsakič znova se počutim kot prvošolka, ko preverim pekrat levo in desno ter čakam na usmiljenje prvega, ki bo le ustavil in naju spustil čez cesto. Pa tudi prehod ni varen, saj te nekateri vozniki enostavno spregledajo in pičijo mimo, ko si ti že na sredini. Odsotni, v telefonih, z nogo na gasu, nevarni. In ja … žal prepogosto tudi alkoholizirani. Nikakor nočem moralizirati, ampak ej, takšna niso pravila igre. S tem, ko postaneš voznik sprejmeš odgovornost tako zase kot tudi za druge. Če nisi sposoben za vožnjo prepusti volan drugemu, ki pač je. Očitno vsak bije svojo bitko s časom, tečnim šefom ali nezadovoljno ženo, ampak ko bo naslednjič noga pretežka ali želja po še enem drinku premočna … pomisli, ali res prevelik ego in trenutni užitek odtehtata uničena življenja,” je zapisala Jana Morelj.

Pamet v roke, telefon iz rok, pa ne s pretežko nogo za volan. Predvsem pa ne pijte alkohola, predno sedete za volan! Alkohol ubija!

Nadlani.si

e-bike
dolenjske lekarne poletje