Utapljali se v Savi, rešil se je le on: Klical je ženo in botra, a se nihče ni odzval …

08. jul. 2024, ob 10.33
Posodobljeno pred 13 dnevi
341
60 SEK

Policija in potapljači že dva dni preiskujejo reko Savo, da bi našli Srđana Radosavljevića (42). Izginil je v reki, potem ko je tovorna ladja pri Adi Međici pri Beogradu zadela čoln, v katerem je bil skupaj botrom in ženo. Truplo nesrečne Jadranke Mor (41) so v petek našli nekaj ur po nesreči, njenega moža pa so rešili po hitri reakciji reševalcev. Prepeljali so ga v bolnišnico, vse okoliščine dogodka pa še ugotavljajo.

”Nikoli ne bom pozabil tiste noči. Po ladijski sireni in hrupu trka je bilo v temi slišati stokanje moškega ter klice njegove žene in botra. Kar naprej jih je klical, a jih ni bilo. Do njega so z gliserjem prišli fantje z bližnjega rafta in ga rešili. Iskali so tako ženo kot botra, a neuspešno,” je za Kurir povedal sogovornik. Očividci so povedali, kako je do trčenja prišlo na neosvetljenem delu Save. Ladijska posadka je poskušala čoln opozoriti, a jih je na koncu zmečkalo.

Družina žaluje in pripravlja pogreb tragično preminule Jadranke. Policisti ugotavljajo vse okoliščine tega dogodka. ”V času nesreče so bile na tovorni ladji tri osebe. Obvezne so izjave vseh očividcev udeležencev nesreče. Prav tako je treba čoln izločiti iz morebitnega rečnega prometa,” so sporočili s policije.

341
60 SEK