• 6.36C Novo mesto
  • 03:54
  • Sre, 20.11.2019

V Adrii Mobil zavrnili očitke o slabih pogojih za delo

V novomeški družbi Adria Mobil so nedavne anonimne navedbe, ki so jih povzeli tudi nekateri mediji, da naj bi tam zaradi okrepljenih naročil in slabih delovnih pogojev dva delavca padla v nezavest, zavrnili kot neresnične. 

NOVO MESTO – Iz novomeške Adrie Mobil je pred dnevi prišla vest, da v primeru nezgod ali slabega počutja sodelavcev ne smejo klicati prve pomoči, vendar so informacije danes v omenjenem podjetju zavrnili. Informacije so označili za “neresnične in izrazito škodoželjne”. Navedli so še, da je temperatura v proizvodnem objektu, kjer naj bi ravno zaradi nje prišlo do nezavesti dveh delavcev, znašala ob koncu delavnika 25 stopinj Celzija. Dodali so še, da v poletnem obdobju objekt umetno hladijo in prezračujejo.

 

V Adrii Mobil sicer letos beležijo veliko rast naročil, zaradi česar so v dobrem letu zaposlili 200 novih sodelavcev, sezonska dinamika evropske industrije počitniških vozil pa terja predvsem v prvi polovici leta večji obseg dela, ki je predviden tudi z delovnim koledarjem družbe, ki ga usklajujejo z zaposlenimi.

Ob odmoru za malico še dodatni 15-minutni odmor

V Adrii Mobil še pravijo, da se ob vsaki nezgodi kar se da hitro odzovejo in jo ustrezno raziščejo. Ne drži pa anonimni zapis, da je z izjemo odmorov pitje vode prepovedano. Dodali so, da sicer zadrževanje ob avtomatih za kavo, kar bi pomenilo motnjo v proizvodnem procesu, ni dopustno. V Adrii Mobil imajo tudi ob odmoru za malico za zaposlene v proizvodnji vrsto let uveden dodatni 15-minutni odmor.

Glede tega, da naj bi dva delavca padla v nezavest, so dodali, da se je to zgodilo le enemu. Vendar pa ne zaradi delovnih pogojev in temperature v prostoru, ki je po njegovih podatkih znašala 23 stopinj Celzija, temveč zato, ker omenjeni delavec boleha za padavico.