• 2.55C Novo mesto
  • 23:26
  • Ned, 26.01.2020

V Boštanju obnavljajo gasilski dom

V sklopu priprav na praznovanje 90-letnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj, ko ji bodo v društvu obeležili septembra, so v Boštanju aktivno pristopili k celoviti obnovi tamkajšnjega gasilskega doma.

BOŠTANJ – Kot ugotavljajo v društvu, je obnova strehe prednostna naloga, kajti zob časa stavbi ni prizanesel. Obnova ostrešja vključuje zamenjavo strešne kritine, toplotno izolacijo, obnovo žlebov in strelovoda. Sočasno bodo v podstrešnem delu uredili nov prostor za potrebe arhiva ter prostoren večnamenski prostor, kjer se bodo lahko izvajala izobraževanja in druge dejavnosti, namenjene članom gasilskega društva, krajanom in drugim društvom. Dom bo dobil tudi novo zunanjo podobo.

Društvo je že uspešno zaključilo aktivnosti za  razvitje novega gasilskega prapora, obnovitvena dela na domu pa so prav v tem času še v polnem teku. K novi podobi doma bodo poleg društva prispevali tudi številni donatorji, Gasilska zveza Sevnica, Krajevna skupnost Boštanj in Občina Sevnica. Investicija bo predvidoma zaključena do konca avgusta.

Osrednja slovesnost ob praznovanju 90-letnice bo 7. septembra.

Občina Sevnica
Foto: PGD Boštanj