• 29.69C Novo mesto
  • 16:47
  • Pet, 07.08.2020

“V enem dnevu te ohromi in odvzame kisik, prinese neznosne bolečine!”

Danes se je na družbenih omrežjih pojavil zapis ene od pacientk.

LJUBLJANA – Ko udari korona virus, je šale konec. Ko se te dotakne bolezen, spoznaš, kaj pomeni imeti zdravje. Danes se je na družbenih omrežjih pojavil zapis ene od pacientk, ki se zdravi v eni od  slovenskih bolnišnic. Zapis presune in da misliti!

“Veliko ljudi misli (tudi SAMA sem bila med njimi), da ta VIRUS ne obstaja oz. če že, da je to zgolj navadna gripa, nič česar se je vredno bati, itd.
No, to govoriš dokler ne potrka na TVOJA vrata, te v enem dnevu ohromi in odvzame kisik! Prinese ti neznosne bolečine v kosteh, sklepih in predvsem pljučih! Ostaneš brez vonja in okusa! Spanec je samo še lep spomin in, če ti le uspe zaspati za kako uro, so to more, ker zaradi visoke vročine včasih skoraj da haluciniras!

NISI VEČ TI GOSPODAR SVOJEGA TELESA, ampak je to on, Virus!!

Družine in prijateljev ne vidim, NE SMEM in še dolgo ne bom… Sicer imam veliko srečo, da mi vsi družinski člani in prijatelji vsakodnevno “virtualno” stojijo ob strani, vendar to NIKOLI ne bo nadomestilo nasmeha, poljuba ali objema.

Eden od hujših trenutkov je, ko moraš na delovno mesto sporočiti, da si OKUŽEN in bo zaradi tebe moralo še vsaj pol sodelavcev v izolacijo. Občutek KRIVDE je ogromen in bojiš se vrniti. Strah te je, da te bodo ti isti sodelavci, od sedaj naprej gledali z drugačnimi očmi.

Torej, obračam se na vse prijatelje in znance, ki na ta VIRUS gledajo, kot na nekaj ne pomembnega ali izmišljenega, naj čim prej SPREMENIJO MNENJE in se ZAVEDAJO, da če jih že zase ni strah, naj pomislijo na svoje babice in dedke, mame in očete, bolne prijatelje (za katere sploh ne vedo, da to so) ali nekoga od najbližjih, ki spada v rizično skupino …bi si lahko kdaj oprostili, če zaradi NAŠE MALOMARNOSTI, sedaj nekoga več ne bi bilo med nami!?!

Obenem bi se želela ZAHVALITI VSEM ZDRAVSTVENIM DELAVCEM, ki svoje delo opravljajo vestno, za nas poskrbijo izredno lepo, predvsem pa skušajo (kljub razmeram v katerih delajo) in izza vsake maske, nam podariti nasmeh ter prijazno besedo.

HVALA njim, moji družini in prijateljem 🙏🏼

Lea

#covid19
#coronavirus”

 

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Facebook