V iskanju pravice za Danko: Odstop direktorja in skupnost v žalovanju

09. apr. 2024, ob 14.33
Posodobljeno pred 2 mesecema
42
100 SEK

Policija intenzivira iskanje telesa dveletne Danke Ilić, usmerjajoč preiskavo na novo pokopališče v Zlotu, od koder izvira eden od osumljenih za njeno umor.

Zlotu, od koder izvira eden od osumljenih za njeno umor. Po poročilih se policija upa, da bo končno našla truplo, po tem ko so prej aretirali dva moška, delavca Vodovoda, Srđana Jankovića (50) in Dejana Dragijevića (50), ki sta med zaslišanjem priznala umor, vendar nista razkrila lokacije trupla.

Preiskovalni zapor je bil določen Radetu Dragijeviću, očetu enega od osumljenih, zaradi suma, da je pomagal pri skrivanju in premikanju trupla, medtem ko je Dalibor Dragijević, brat Dejana Dragijevića, umrl v priporu zaradi infarkta. Medtem je bila Svetlana Dragijević, mati osumljenca, na kratko zaslišana, pri čemer je policija iz njihove hiše odnesla obutev in nože.

Kljub priznanjem osumljenih, Svetlana Dragijević trdi, da njen sin ni kriv za umor, opisuje ga kot dobrega in ubogljivega sina, ki je rad kdaj popil. Sosedi družine Dragijević so jih opisali kot čudno družino, opažajoč, kako so nadaljevali s svojim običajnim življenjem celo po aretaciji sina. Iskanje na pokopališču, kateremu so blokirani vsi dostopi, še vedno poteka, medtem ko javnost in pravosodne institucije pričakujejo več informacij.

Osumljenca S.J. in D.D., ki sta priznala umor deklice, sta bila zaposlena v komunalnem podjetju Vodovod Bor. Direktor tega podjetja je danes zaradi moralnih razlogov odstopil s položaja, saj je izjavil, da “vsega tega ne prenese”. To je sporočil v trenutku, ko družba premišljuje o svoji oddaljenosti in pomanjkanju povezanosti med ljudmi v težkih časih, ki so se tragično končali za malo Danko in vse vpletene.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Župan Bora, Aleksandar Milikić, je na novinarski konferenci poudaril pomen skupnega zavedanja in solidarnosti v družbi, ob tem pa napovedal tridnevno žalovanje v spomin na Danko, ki bo razglašeno, ko bo za to prišel “pravi čas”.

Razlog za odstop direktorja je bila tudi ugotovitev, da je umor, za katerega sta osumljena zaposlena, bil storjen “med delovnim časom in v službenem vozilu med opravljanjem delovnih nalog”, kar predstavlja dodatno moralno breme za celotno organizacijo in skupnost.

 

42
100 SEK