• 18.36C Novo mesto
  • 16:27
  • Tor, 29.09.2020

V lastni hiši doživel šok! »Krenil sem proti migrantu, potem se je vsulo še sedem moških«

SAMOBOR – Iz sosednje države, natančneje portal 24sata, poročajo o težavah z migranti. »Prišel sem do vhodnih vrat hiše, poskusil sem jih odkleniti, pa sem videl, da so že odprta. Vstopil sem, zavohal sem cigaretni dim, nakar sem videl migranta in se prestrašil,« pripoveduje 61-letni Josip Ivanušević iz Jarušja pri Samoboru na Hrvaškem.

Migranti, ki prečkajo BiH namreč tavajo po krajih na meji s Hrvaško, večkrat pa potem skušajo vstopiti na Hrvaško, od tam pa v Slovenijo in zahodno Evropo.  Med potjo večkrat spijo po gozdovih, včasih pa vdrejo tudi v kakšno hišo, ki jim nudi zatočišče pred mrazom.

Josipa dva dni ni bilo doma, saj je odšel na zdravniški pregled v Bregano, kjer je prespal pri sestri. Ko se je po dveh dne vrnil domov, šok. Ko je krenil proti omenjenemu nepovabljenemu gostu, se je iz drugih prostorov hiše usulo še sedem moških in pobegnilo iz hiše. Rezultat pa, ukradli so mu oblačila in okoli 30.000 kun prihrankov. »Poklical sem policijo, dvojico migrantov so prijeli, oblačila sem dobil nazaj, denarja pa ne.«

NaDlani.si; Foto: youtube